Blogs & vlogs

"Er wordt onvoldoende naar kinderen geluisterd"

Om tot goede jeugdhulp te komen, is zeggenschap van kinderen en jongeren essentieel. Daarom werkt LOC Jeugd al drie jaar intensief samen met het Jeugdwelzijnsberaad (JWB), de koepel van jongerenraden in de jeugdhulp en jeugdbescherming. Twee bestuurders van het JWB - dat door jongeren zelf wordt gevormd - werden onlangs geïnterviewd. En verschenen in een bijlage van weekblad Elsevier.

In het artikel wordt duidelijk uitgelegd waarom kinderrechten zo ontzettend belangrijk zijn. En geven de bestuursleden Noortje en Luka aan dat zij nog lang niet overal de vanzelfsprekendheid kinderrechten terugzien. Terwijl het wel een voorwaarde is om passende hulp en ondersteuning aan kinderen en jongeren te geven. 

Via deze link is het hele interview te lezen. Ook Kinderombudsman Margritte Kalverboer geeft in het stuk haar visie op kinderrechten. En wat er in de praktijk nog wel eens fout kan gaan. 

Mail mij als mensen reageren –

Thom van Woerkom werkt als belangenbehartiger voor LOC Zeggenschap in zorg. Hij houdt contact met de 'Haagse politiek' en heeft daar al eerder in gewerkt. Daarnaast heeft Thom onderzoek gedaan naar nieuwe vormen van burgerparticipatie in de Wmo.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen