Blogs & vlogs

Op woensdagmiddag 27 september j.l. ben ik naar de netwerkbijeenkomst geweest van LOC Zeggenschap in de Zorg.

De organisatie van deze bijeenkomst lag in handen van jongeren en ouders. Zij zijn ervaringsdeskundigen en verbonden aan het LOC-Jeugdnetwerk. Zij hebben gezorgd voor een gevarieerd programma.

De eerste spreker was: Willemijn van der Zwaard van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Zij gaf aan dat zij veel meer wil spreken over: Wat leveren de investeren op in de gezondheidszorg? Nu hebben mensen vaak over wat het kost. Uit interviews is gebleken dat mensen de kwaliteit van leven heel erg belangrijk vinden. Dit is voor mij heel herkenbaar.

Ik heb namelijk bij LOC gewerkt op het project 'zorg voor leven in vrijheid' en dat kwam daar ook al naar voren. Heel wat mensen gaven toen al aan: Ik leef liever korter dan dat ik niet in vrijheid kan en mag leven. Ook kwam het volgende naar voren: Hoe veilig is het dat mensen thuis blijven wonen, voor de persoon zelf en de omgeving. Hoe verantwoordelijk is het? Het is een moeilijk dilemma, want wie en hoe bepaal je of het verantwoordelijk is.

De tweede spreker is Tinie Bierman van radicale vernieuwing verpleegzorg. Er is een botsing tussen het systeem en de wensen van cliënten. Dit herken ik zelf heel erg.

De derde en vierde sprekers waren: Tina Bakker en Freke Evers. Zij vertelde over het project waarheidsvinding in de jeugdzorg. Jongeren hadden het fijn gevonden wanneer zij bijgestaan waren. Want wat waren mijn rechten?

De vijfde spreker was Jeroen Veltheer over VN-Verdrag inzake rechten van personen met een handicap. Mensen worden nog steeds uitgesloten en gediscrimineerd. Het VN-Verdrag is in het belang van mensen met een handicap.

De laatste 3 sprekers waren Loes den Duik, Xandra Ras en Theo van Ooi ondersteuners van cliëntenraden. De ondersteuner is een persoon die het beste haalt uit de cliëntenraad in het algemeen en per individueel persoon. Het zou goed zijn wanneer er 1 keer per jaar een beoordelingsgesprek plaats gaat vinden als cliëntenraad met de cliënten ondersteuner.  

 

 

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen