Blogs & vlogs

Toos, Edwin en ik zijn aanwezig bij de summer school op het stadskantoor in Utrecht. 

Doel van deze ochtend is om de samenwerking tussen veilig thuis en de sociale wijkteams te versterken en verbeteren. 

Wat gaat goed?
Wat kan beter?
Hoe kijkt de praktijk er tegenaan?

Wij zijn de enige ervaringsdeskundigen in de zaal. 

Er wordt een begin gemaakt met het vertellen over de opdracht en samenwerking van de 26 veilig thuis clubs in den lande. 
Eerlijk, informatief maar tegelijkertijd geen reflectie van de werkelijkheid... Geen beeld van de beleving van ouders en kinderen. En wat mij betreft ook geen inzicht daarin. 

In het verhaal ontbrak elk spoor van nazorg. Wat dan weer wel een reflectie van de werkelijkheid is.

Daarna werd er ingezoomd op Utrecht. Het werken met save teams de samenwerking tussen save, veilig thuis en de sociale wijkteams. 
Herkenbaar want Leeuwarden werkt op een vergelijkbare manier. 

Met de juiste mensen op de juiste plek, respectvolle samenwerking en ook voor de gezinnen heel veel potentie. Echter hangt het wel af van personen en dat is jammer. 

We konden 1 workshop bijwonen. Helaas wilden mensen liever niet dat er een vlog gemaakt werd. Ze dachten daardoor minder vrij te kunnen spreken. 

In de workshop werd uitgebreid aandacht besteed aan:
1. Het verloop binnen sociale wijkteams. 
2. Het geven van volledige en begrijpelijke informatie aan gezinnen. 
3. Welke manier van aanpakken verbetert de samenwerking. 
TIP
365° beoordelingen bij sociale wijkteams uit de gemeente Utrecht en ook voor ambtenaren van de gemeente Utrecht. Geweldig dat er ook feedback gevraagd werd aan gezinnen. Waardoor 1 iemand al tot het besef kwam dat het onderzoek zo heftig was dat de vrouw al een week niet geslapen had. 


Heel nuttig dit soort dingen. 

Laten we hopen dat dit zich voortzet.

Hoe zit het met deze 3 punten in jouw regio?
Welke dingen wil je delen om andere regio's iets van te laten leren?
Worden er bij jullie ook 365° beoordelingen gebruikt? Zo ja... wat levert dat op? Zo nee, zou dit jou nuttig lijken en hoe ga je proberen dit wel in te zetten in jouw regio?

Vanuit mijn ervaringen schrijf ik korte blogs...

Mijn drijfveer Is opkomen met en voor mensen die om wat voor reden dan ook buiten deze hokjesmaatschappij vallen. En daardoor zorg en aandacht mislopen waar elk mens recht op heeft! Dit komt voort uit het feit dat ik als kind op straat heb geleefd, verslaafd Was en mishandeld werd. En in ontelbaar veel opvangtehuizen en pleeggezinnen heb geleefd. Aldoor aandacht voor mij als mens gemist! En met de bezuinigingen en het ik- tijdperk vrees ik het ergste voor deze generatie.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen