Blogs & vlogs

Wie durft de meeste fouten te maken? (Filmpje)

Je bent op je creatiefst wanneer je 5 jaar bent en als je 8 bent is die creativiteit gehalveerd. Tegen je 44e beland je in een staat van terminale serieusheid. Structuur bepaalt je leven en de werkelijkheid hobbelt er achteraan. Deze video is een pleidooi voor het 'doen'.

Zo beschrijven de makers deze indrukwekkende (en inspirerende?) video. In maart kwamen welzijnsambtenaren werkzaam voor allerlei gemeenten uit ons land bij elkaar op het tweedaagse “Festival van Geluk”. In een van de verslagen kwam ik dit filmpje tegen. Die de makers als titel hebben meegegeven dat doen de beste manier van denken is. Kijk en bepaal zelf....

Prijsvraag?

En in het kader van 'de meeste fouten durven maken' sprak ik laatst iemand die aangaf: misschien moeten we daar in de zorg wel een prijsvraag voor uitloven. Mochten mensen hier misschien al goede voorbeelden van hebben, laat het graag weten via een reactie.

Rijk

Zo is er bijvoorbeeld het instituut voor briljante mislukkingen. Met als bottom-line: 'mislukkingen zijn een rijke inspiratiebron. Als partijen in de zorg eerlijk zijn over hun ‘fouten’ en hun ervaringen delen, krijgt het lerend vermogen in de sector een stevige impuls.' Maar ik ben wel benieuwd of er misschien zorgorganisaties zijn die hier zelf ook mee aan de slag zijn, of nog heel andere initiatieven.

Douwe is sinds 2008 op verschillende manieren betrokken bij LOC, op dit moment als ondernemer. Klik op zijn profielfoto voor meer informatie op zijn profielpagina.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Reacties

 • Mooi Douwe!
  Ik durf het eigenlijk niet en doe het wel dagelijks fouten maken ;)
  • Dank voor je reactie Marga. En weet je.... ik ook ;-) Gelukkig zijn er ook vele oefeningen te vinden die je kunnen helpen fouten te leren maken! En aan de andere kant ook om niet de hele tijd dezelfde fouten te hoeven maken...

   Vandaag kwam ik bijvoorbeeld oefeningen tegen die kunnen helpen om meer open te kunnen staan om fouten te maken, bij het 'instituut voor faalkunde' (bestaat echt). Onder het motto: durf het allerbeste uit jezelf te falen! bieden ze daar bijvoorbeeld 'faalfitness' oefeningen (om in groepen te doen). Ook vind je er leuke achtergrondinformatie, cartoons, quotes en filmpjes.

   Faalfitness
   Hieronder vind je voorbeelden van een aantal van de Faalfitness-oefeningen die wij gebruiken. Try them at home of met je collega’s op het werk!
Deze reactie is verwijderd

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen