Laatste nieuws

Goed nieuws voor alle ouders die betalen voor jeugdhulp.Staatssecretaris van Rijn schaft vanaf 1 januari 2016 de ouderbijdrage voor jeugdhulp af.

Begin dit jaar werkten ouders en medewerkers van LOC mee aan een onderzoek naar deze ouderbijdrage. Ouders vertelden dat zij bijvoorbeeld veel geld betaalden aan reiskosten om hun kind te bezoeken en ook nog meebetaalden aan de verzorging van hun kind. Het besparingsmotief, het idee dat als kind in een instelling verblijft ouders minder verzorgingskosten hebben, bleek niet op te gaan. Bovendien lijkt de ouderbijdrage de drempel voor ouders om jeugdhulp in te zetten te verhogen. Daarom is dit heel goed nieuws, ofwel 'reden voor een feestje' aldus een ouder die meewerkte aan het onderzoek.

Mail mij als mensen reageren –

Tina Bakker

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Reacties

Deze reactie is verwijderd
LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen