WAAR DROMEN WE VAN IN DE ZORG?

Zorg zonder overbodige regels. Zorgverleners die hun tijd kunnen besteden aan mensen. Aandacht voor mensen die zorg nodig hebben en hun familie en wat zij belangrijk vinden in het leven. Managers die tijd hebben om zorgverleners te helpen bij hun werk en passie. Mensen die zorg en aandacht krijgen zoals ze die willen. Als dat toch eens zou kunnen……!

Voor veel mensen die in de zorg werken en die zorg krijgen ziet hun droom er ongeveer zo uit. Maar door hoe we nu werken met allerlei wetten, regels, protocollen en belangen lijkt die droom soms verder weg dan ooit. Het is door de bestaande realiteit vaak moeilijk te geloven dat het anders kan.

Ambitieus initiatief

Maar we hebben nu een kans om die droom werkelijkheid te laten worden! Drie jaar lang mogen we in een aantal verpleeghuizen radicaal anders organiseren. Deelnemende zorginstellingen kijken wat er nodig is om echt de zorg te organiseren vanuit de relatie tussen mensen die zorg nodig hebben, hun naasten en zorgverleners. Zodat steeds op de voorgrond staat wat voor hen van waarde is.

Hoe het anders kan

Mochten regels of (denk)kaders dit in de weg staan, zetten deelnemers zich actief in om na te gaan hoe het anders kan. Zodat die kaders ondersteunend kunnen zijn. Mensen van LOC Zeggenschap in zorg en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) helpen daarbij. VWS neemt deel aan dit initiatief in het kader van landelijk verbeterprogramma verpleegzorg 'Waardigheid en Trots'.

'Het verhaal achter de beweging'

Lees of download hier het uitgebreide overzicht van het ontstaan, het doel en de organisatie van de beweging "Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg, van regels naar relaties". Herkent u dit? Ziet u dit ook gebeuren in uw omgeving? Denkt u dat hier meer aandacht voor zou moeten komen? Praat hier graag mee.

Laatste nieuws

Laatste blogs/vlogs

  Maak een blog/vlog

Laatste gesprekken

  Begin een gesprek

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen