WAAR DROMEN WE VAN IN DE ZORG?

Zorg zonder overbodige regels. Zorgverleners die hun tijd kunnen besteden aan mensen. Aandacht voor mensen die zorg nodig hebben en hun familie en wat zij belangrijk vinden in het leven. Managers die tijd hebben om zorgverleners te helpen bij hun werk en passie. Mensen die zorg en aandacht krijgen zoals ze die willen. Als dat toch eens zou kunnen……!

Voor veel mensen die in de zorg werken en die zorg krijgen ziet hun droom er ongeveer zo uit. Maar door hoe we nu werken met allerlei wetten, regels, protocollen en belangen lijkt die droom soms verder weg dan ooit. Het is door de bestaande realiteit vaak moeilijk te geloven dat het anders kan.

Ambitieus initiatief

Maar we hebben nu een kans om die droom werkelijkheid te laten worden! Drie jaar lang mogen we in een aantal verpleeghuizen radicaal anders organiseren. Deelnemende zorginstellingen gaan kijken wat er nodig is om echt de zorg te organiseren vanuit de relatie tussen mensen die zorg nodig hebben, hun naasten en zorgverleners. Zodat steeds op de voorgrond staat wat voor hen van waarde is.

Hoe het anders kan

Mochten regels buiten zorginstellingen dit belemmeren, dan zetten het ministerie van VWS en LOC Zeggenschap in zorg zich samen met de deelnemers actief voor in om na te gaan hoe het ook anders kan. Of om regels van bijvoorbeeld Inspectie en zorgkantoor op te ruimen. VWS neemt deel aan dit initiatief in het kader van landelijk verbeterprogramma verpleegzorg 'Waardigheid en Trots'.

Herkent u dit? Ziet u dit ook gebeuren in uw omgeving? Denkt u dat hier meer aandacht voor zou moeten komen? Praat hier graag mee.

Laatste nieuws

Laatste gesprekken

Laatste blogs/vlogs

Oproep

Zelf je ervaringen of vragen delen? Dat kan hier.

LOC Zeggenschap in zorg - Churchilllaan 11 (5e etage), 3527 GV Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl - Veel gestelde vragen

Meer over LOC, lid worden & meedoen