LOC Zeggenschap in zorg organiseert regelmatig interessante netwerkbijeenkomsten voor ondersteuners. Dit gebeurt samen met ondersteuners en ambtelijk secretarissen van cliëntenraden in de verpleging, verzorging en thuiszorg. Tijdens de bijeenkomsten leren, verdiepen en wisselen de deelnemers uit met collega's. Cliëntenraad-ondersteuners uit andere sectoren zijn ook van harte welkom. 

Actueel thema 

Familieparticipatie en medezeggenschap, wat betekent dat voor je rol als ondersteuner van de raad?

Opzet bijeenkomst

De bijeenkomst begint met een inhoudelijk ochtenddeel over het thema, zie hierboven. In het middagdeel staat er meer interactie op het programma. Vaak is dit een vorm van intervisie. De gekozen opzet geeft ook ruimte aan de deelnemers om tijdens de dag samen de insteek van de bijeenkomst(en) verder te bepalen. 

Terugblik

Op 8 juni 2017 vond de vorige netwerkbijeenkomst plaats met als thema: “Hoe zit dat nu met die participatieladder?” In een ontspannen sfeer en op een zoals altijd verrassende locatie in de binnenstad van Utrecht verkenden we de grenzen van de rol van coach-ondersteuner. We bespraken waar jouw rol begint en waar die eindigt als je de cliënten betrekt en (mede) de regie geeft. Steeds weer werkend vanuit het kader voor de rol van coach-ondersteuner. Leestip: serie artikelen over ondersteuners in uitgaven van het LOC-tijdschrift Zorg & Zeggenschap 2017.

Programma

De bijeenkomst op 9 maart 2018 duurt van 09:30 - 16.00 u. Nadere informatie volgt binnenkort. 

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats in de regio Utrecht.
Kosten: € 65,= per persoon, inclusief lunch​ (betaling via factuur achteraf).

Aanmelden

Wilt je je aanmelden voor deze netwerkbijeenkomst? Dat kan via de onderstaande knop. Hopelijk tot ziens op 9 maart!

Voor vragen kun je contact opnemen per e-mail met: loc@loc.nl. Tel: (030) 284 32 00 (graag vragen naar Theo van Ooi).

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Churchilllaan 11 (5e etage), 3527 GV Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen