Eind januari stuurde de centrale cliëntenraad (CCR) van zorgorganisatie Omring - mede namens alle cliënten - een brief aan staatssecretaris Van Rijn. Daarin schrijft de CCR dat ze heeft vernomen dat staatssecretaris Van Rijn opdracht heeft gegeven aan de Nederlandse Zorgautoriteit om de tarieven te herijken voor de ouderen, die gebruikmaken van zorg op basis van Wlz-indicaties (ZZP 5 en hoger).

"Wij ervaren dat cliënten aanzienlijk later bij Omring komen wonen dan enkele jaren geleden. Het aantal cliënten met indicatie ZZP 7 of ZZP 8 is afgenomen (in plaats van ZZP 5 of ZZP 6). Verder neemt het aantal cliënten met onbegrepen gedrag toe. Dit samen leidt ertoe, dat er meer zorg geboden moet worden, terwijl het gemiddelde tarief is gedaald."

Plan

Op basis van deze en andere constateringen maakte de CCR een plan, om de werkdruk te verlagen. De directeur langdurige zorg van het ministerie van volksgezondheid (VWS) heeft nu gereageerd. Die brief is hier te lezen.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen