Deze korte video toont wat goede zorg inhoudt volgens het Kwaliteitskader verpleeghuiszorg dat begin 2017 werd vastgesteld. Het kwaliteitskader biedt richting aan wat we in Nederland mogen verwachten van de verpleeghuiszorg.   

LOC draagt graag verder bij aan realisatie van goede zorg, zoals het kwaliteitskader beoogt. Daarom hebben we ons samen met andere organisaties ingezet voor deze publieksversie in de vorm van een korte video. De inhoud van het kwaliteitskader wordt hiermee voor veel mensen toegankelijk. Dit helpt cliëntenraden bij het optimaal benutten van de mogelijkheden van het kwaliteitskader.

Binnenkort komt ook de schriftelijke publieksversie van het kwaliteitskader beschikbaar. Daarover zullen we via dit platform berichten.

Meer informatie 

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Reacties

 • anoniem zei:

  Mooi filmpje. Even een vraag; Op hoeveel bewoners dienen er twee verzorgenden aanwezig te zijn? Het is nogal een verschil of het om kleinschalig wonen gaat (zo'n 8 bewoners) of grootschalig.
 • Een anonieme schrijver zei:

  Prachtig filmpje met alleen mannelijke bewoners in bed, rolstoel enz. Er wonen veel meer vrouwen dan mannen in verpleeghuizen. Waarom geen mix ?
 • Beste,

  Hartelijk dank voor de reactie. Het klopt dat het merendeel van de bewoners in verpleeghuizen in NL vrouw is.

  De bedoeling is zeker geweest om een goede mix in de film te tonen, niet alleen wat betreft bewoners, maar ook van naasten en zorgmedewerkers.

  Een van de vrouwelijke bewoners in deze film zit in een rolstoel (zie minuut 0.41, 2.52) en een van de vrouwelijke bewoners is bedlegerig (zie minuut 1.27, 2.15).

  Hartelijke groet,

  Willeke Krijgsheld

Deze reactie is verwijderd

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Churchilllaan 11 (5e etage), 3527 GV Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen