De centrale cliëntenraad (CCR) wordt gevormd door cliënten en bewoners die gebruikmaken van de diensten van de RIBW K/AM. Het doel van de centrale cliëntenraad is de behartiging van de gemeenschappelijke belangen van de cliënten van de RIBW K/AM. De cliëntenraad is daarmee het centrale orgaan voor medezeggenschap en heeft een belangrijke stem in het adviseren van de raad van bestuur omtrent cliëntgebonden beleid. In de CCR zitten afgevaardigden van decentrale bewonerscommissies van verschillende beschermd wonen-locaties en de BZW-commissie. 

De cliëntenraad is per direct op zoek naar een enthousiaste

Ondersteuner coach/cliëntenraad - 24 uur

Als ondersteuner/ coach cliëntenraad ondersteun je de cliëntenraad teneinde de inspraak en de medezeggenschap van cliënten te bevorderen. Je coacht de cliëntenraadsleden in de uitoefening van hun taken, zoals het voorbereiden van vergaderingen en het ondersteunen van besluitvorming tijdens vergaderingen. Je bereidt met het dagelijks bestuur vergaderingen voor, je organiseert relevante activiteiten met en voor raadsleden. Je bespreekt en verduidelijkt beleidsdocumenten en adviesaanvragen voor de raad, helpt bij het vormen van meningen en het formuleren van adviezen. Je geeft trainingen en cursussen. Je ondersteunt ook bij alle secretariaatswerkzaamheden voor de raad. Daarnaast stimuleer je de cliëntenraadsleden bij het verder ontwikkelen van medezeggenschap en het beleid van de instelling op dit terrein. Je helpt de raad signalen op te pikken van haar achterban. Je volgt ontwikkelingen op relevante beleidsterreinen en signaleert wat consequenties kunnen zijn. Je werkt nauw samen met twee ondersteuners van de bewonerscommissies. De RIBW K/AM is gevestigd tegenover NS-station Haarlem.

Wij vragen:
Een afgeronde relevante HBO-opleiding alsmede een aantal jaren werkervaring in een vergelijkbare functie. Je hebt affiniteit met de doelgroep en je hebt ervaring in het coachen van cliënten. Je beschikt over goede sociale, communicatieve, organisatorische en schriftelijke vaardigheden. Je hebt ervaring met het geven van trainingen en cursussen. Je hebt in het verleden laten zien dat je mensen kunt stimuleren. Je hebt ervaring in het schrijven en interpreteren van beleidsstukken. Je bent toegankelijk en onbevooroordeeld. Tot slot ben je bekend met regelgeving rond cliëntenrechten en medezeggenschap.

De ondersteuner/ coach van de CCR moet haar onafhankelijke positie bewaken en kan geen neventaken binnen de organisatie verrichten die niet te maken hebben met de ondersteuning van de medezeggenschap.

Wij bieden:
Een jaarcontract. Afhankelijk van ontwikkelingen en bij gebleken geschiktheid kan het contract worden verlengd. Voor interne kandidaten met een vast dienstverband betreft het een vaste aanstelling als ondersteuner/ coach cliëntenraad. Het salaris is conform CAO GGZ, de functie is ingedeeld in FWG 50 (min € 2.058,-- max. € 3.412,-- bruto per maand op fulltime basis). Wij beschikken over goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse:
Voor meer informatie kan je telefonisch contact opnemen met de centrale cliëntenraad, tel. 023-5178722.  Je kunt voor 22 januari a.s. reageren door op “solliciteren” te klikken (onderaan deze pagina). De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 29 en 30 januari a.s.

Standplaats: Haarlem

Verdere informatie en mogelijkheid tot solliciteren

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Zoeken & Vinden

  Plaats iets op het prikbord (verschijnt ook op de Praat mee! pagina)

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen