Blogs & vlogs

Afhankelijkheid is funest voor mijn mening.

Wat is dat toch? Altijd vooraan staan met je mening... Praten voor volle zalen of met hooggeplaatste mensen. Geen enkel probleem.
Eigen ervaring inzetten daar waar nodig. Ervaring door anderen meegegeven delen daar waar het verschil maakt.
Maar hoe kan het dat zelfs de sterkste mensen hun mond dichthouden op het moment dat ze ergens nog middenin zitten?
Welk groot gevaar schuilt er in het geven van jouw mening en jouw visie. Het valt mij op dat daar waar het spannend is... Er iets vanaf hangt ik me gewoon koest houd.
En anderen doen dat ook. Waar ik ook kom in het land... Hetzelfde verhaal. In de jeugdhulpverlening, het ziekenhuis, de maatschappelijke opvang, ggz, verslavingszorg, vrouwenopvang. Mensen zeggen minder op het moment dat ze afhankelijk zijn of zich afhankelijk voelen. Afhankelijkheid is een slot op je mond. De streep door jouw mening, het is een plek waar niemand echt wil zitten. Terwijl we leven in een participatiemaatschappij ( ten gevolge van de bezuinigingen) waar mensen geacht worden zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam te zijn. Waar zorg het liefst zo goedkoop mogelijk moet zijn.

Dat staat voor mij haaks op dat gevoel van klein zijn en beter je mond kunnen houden. Als ik mij klein voel en mijn mond houd dan participeer ik niet. Zelfs niet in mijn eigen leven. Dat is niet wat ik wil, dat is niet wat de maatschappij van mij verwacht. En toch... Is dat het effect van het ingebouwde zwaard van Damocles. Dus ik beraad mij op de manier waarop ik de dingen in mijn leven, in mijn regio, met de juiste mensen ga bespreken. Want het is prachtig om de kans te krijgen het land in te gaan om daar mensen met jouw verhaal de ogen te openen en om samen in gesprek te gaan over wat goed gaat en wat beter kan. Maar het zou ultiem zijn als ik mezelf de kans gun om mijn eigen verhaal te verbeteren.

En uit die schaduw van angst te stappen.

Mail mij als mensen reageren –

Vanuit mijn ervaringen schrijf ik korte blogs...

Mijn drijfveer Is opkomen met en voor mensen die om wat voor reden dan ook buiten deze hokjesmaatschappij vallen. En daardoor zorg en aandacht mislopen waar elk mens recht op heeft! Dit komt voort uit het feit dat ik als kind op straat heb geleefd, verslaafd Was en mishandeld werd. En in ontelbaar veel opvangtehuizen en pleeggezinnen heb geleefd. Aldoor aandacht voor mij als mens gemist! En met de bezuinigingen en het ik- tijdperk vrees ik het ergste voor deze generatie.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen