Blogs & vlogs

Als zelfs Wikipedia melding maakt van een tekortkoming!

Het LOC en tal van andere organisaties zijn dagelijks bezig om misstanden aan te pakken en oplossingen aan te dragen, die ontstaan wanneer de mobiliteit van de mens afneemt en de zorgbehoefte stijgt. Daarbij wordt terecht veel aandacht gegeven aan het zorgaanbod. Maar vandaag wil ik alle LOC leden en lezers van de LOC blogs oproepen om even aandacht te schenken aan de problemen die er nog steeds ondervonden worden door de gehandicapte mensen en specifiek de minder mobiele mensen onder ons. 

Voor een ieder is beweging en een zo groot mogelijke deelname aan de maatschappij van groot belang. En het is dan ook stuitend als we moeten constateren dat ondanks afspraken er nog steeds veel belemmeringen zijn als het gaat om de toegankelijkheid van gebouwen en locaties. 

Zo is bijvoorbeeld het station Haarlem Spaarnwoude van de Nederlandse Spoorwegen niet toegankelijk, en wordt dit zelfs vermeld op de Wikipedia pagina die dit medium heeft over dit station. Een station dat sinds 1998 bestaat en dat slechts trappen heeft en geen liften om de aanzienlijke hoogte verschillen te overbruggen, waarbij er zelfs gebruik gemaakt moet worden van een loopbrug, is eigenlijk onvoorstelbaar in onze huidige maatschappij. 

Ik vraag u als lezers van deze blog dan ook nadrukkelijk, bent u ook op de hoogte van dergelijke belemmerende situaties wat betreft de bereikbaarheid voor mensen met een beperkte mobiliteit, neemt u dan even de tijd en meldt deze op het volgende mailadres, zodat wij er wellicht in breder kader aandacht voor kunnen vragen. 

inspectie@spph.nl .  Ik dank u vast voor uw medewerking.

Heeft u vragen, opmerkingen of andere zaken hieromtrent. Bel ook rustig 0614213554.  Ger van der Veen. 

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen