Blogs & vlogs

Dinsdag 4 juli 2017 was het de tweede congres dag van Waardigheid en tros in Nieuwegein.

Ook deze tweede dag was weer drukbezocht. Mensen komen uit alle hoeken van Nederland vandaan.

Inspectie:

De workshop werd gegeven door: Inspectie voor de Gezondheidszorg, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De workshop gaat over hoe de inspectie te werk gaat. De inspectie is onafhankelijk. De missie van de inspectie is de kwaliteit en veiligheid op de zorg. 

De inspectie bewaakt de kwaliteit.

De inspectie wil dat de organisaties zich verbeteren anders krijgen zij een maatregel. De inspectie is voor de burgers en voor de professionals. Er was een discussie uit de zaal en de wens dat het bezoek van de inspectie aangekondigd gaat worden bijvoorbeeld twee dagen eerder dan het bezoek plaats gaat vinden. De inspectie blijft erbij dat zij voor onaankondigd bezoek gaan.

Leiderschap:

De tweede workshop ging over: van goed naar geweldig door leiderschap: aan de slag met succesfactoren. Een onderzoek naar verschillen in ervaren kwaliteit in de verpleeghuiszorg.

Volgens cliënten is de zorg gemiddeld goed, dit komt uit het onderzoek naar boven. Er kwam ook uit dat: leren en verbeteren heel belangrijk is voor de kwaliteit, maar dit wordt nog niet overal in praktijk gebracht. Er wordt nog te weinig aandacht besteedt aan teamleren. Persoonlijk leiderschap gaat over alle medewerkers in een organisatie: van gastvrouw tot bestuurder. Iedereen is eigenaar van zijn werk.

Het waren twee leerzame congresdagen, met vele nieuwe inzichten

http://loc.nl/blogs/de-belangrijkste-inzichten-van-de-eerste-congresdag-van-waardighe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen