Blogs & vlogs

De klager...

Wat klinkt dat negatief...
Een klager is gewoon een mens die opkomt voor zijn of haar recht, iemand die gehoord wil worden.
Is dat erg? Is dat onwenselijk?

Of is het eigenlijk leerzaam?

Ik ben zo iemand... Ja ik klaag. Maar niet altijd. Naarmate ik ouder word kom ik erachter wanneer ik klaag.

Ik klaag met name wanneer ik mij ongehoord voel. Niet eens altijd met het doel een oplossing te krijgen.

Soms klaag ik uit principe, soms om voor anderen betere kansen te creëren.

Ik zou wensen dat ik mezelf kon klonen. Dan hoefde ik niet in mijn eentje zoveel energie te verspillen aan klagen. Dan hoefde ik mij vooral niet zo alleen te voelen.

Ik vind mezelf geen lastpak. Ik ben wel lastig uiteraard. Op veel fronten ben ik niet gemakkelijk maar op het moment dat ik klaag dan heb ik vanuit mijn tenen de motivatie om dingen te veranderen.

Ik heb bij mezelf gezien dat ik dingen aankaart op het moment dat ik mij niet gehoord voel.

Je niet gehoord voelen is niet hetzelfde als niet gehoord worden. Ik besef me dat mensen, op hun manier, hun best doen om mij te horen. Misschien maakt dat het ook zo lastig. Een gevoel is lastig om hard te maken.

Zo heb ik ervaring met zorg. En dan met name aan gebrek daaraan. Gebrek aan toegang, gebrek aan maatwerk, transparantie en vooral gebrek aan gezien worden.

Ik voel mij, als mens, vaak onbelangrijk. Niet de moeite waard om geld aan uit te geven. Zo vaak uitleggen hoe investeren geld kan besparen.
Maar is dat terecht? Ik weet het niet... Ik vind het eigenlijk krom. Het moet niet draaien om geld besparen. Zorg moet er zijn voor mensen die het nodig hebben. Zorg bieden op het moment dat er zoveel tegenzit. Om te voorkomen dat je ten onder gaat.

Ik vind dat veel belangrijker dan geld. Het mag wel om geld draaien... Natuurlijk! Tijd is geld, als kind begreep ik die uitdrukking niet. Tijd is toch gratis? Ik had er voldoende van. 24 uur per dag... Elke dag weer. En als volwassene vind ik nog steeds niet dat tijd geld waard is. Ik geef mijn tijd, elke dag, gratis. Daar waar het nodig is... Daar waar ik ervoor kies om mijn tijd te investeren. Gemakkelijk wanneer je afgekeurd bent? Nee hoor dat is niet gemakkelijk. Ook ik moet balans zoeken en keuzes maken. Tijd kan je maar 1 keer uitgeven, net als geld.

Dus het laten draaien om geld... Prima!
Maar zorg er dan alsjeblieft voor dat ik dat niet merk.
Zorg ervoor dat ik merk dat jij jouw tijd investeert in mij. En dan hoeft het allemaal echt niet goed te gaan. Maar ik voel mij belangrijk genoeg.

Mail mij als mensen reageren –

Vanuit mijn ervaringen schrijf ik korte blogs...

Mijn drijfveer Is opkomen met en voor mensen die om wat voor reden dan ook buiten deze hokjesmaatschappij vallen. En daardoor zorg en aandacht mislopen waar elk mens recht op heeft! Dit komt voort uit het feit dat ik als kind op straat heb geleefd, verslaafd Was en mishandeld werd. En in ontelbaar veel opvangtehuizen en pleeggezinnen heb geleefd. Aldoor aandacht voor mij als mens gemist! En met de bezuinigingen en het ik- tijdperk vrees ik het ergste voor deze generatie.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen