Blogs & vlogs

Even voorstellen:

Mijn naam is Lidia van der Klei. Sinds mijn 18e ontvang ik een Wajong uitkering, ik heb lichamelijke beperkingen. De weg die ik heb afgelegd om te zijn wat ik nu ben, heeft mij veel kracht gegeven. Ik heb last van mijn voeten en rug, waardoor ik geen zware dingen kan tillen of urenlang kan staan. Dit weerhoudt mij er niet van om mezelf voor de volle 100 procent in te zetten.

Mijn motivatie is om mijn ervaring en kennis te delen met mensen die willen bijdragen aan een arbeidsmarkt waar ook mensen met een arbeidsbeperking een kans krijgen. Mijn missie is om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving door bewegingen te creëren. Ik wil mensen inspireren dat mensen met een arbeidsbeperking van toegevoegde waarde kunnen zijn binnen hun organisatie.

Nieuwe mogelijkheden

De Participatiewet moet ervoor zorgen dat meer mensen met een ziekte of handicap een baan vinden. De werkgevers worden geacht 100.000 extra gegarandeerde banen in het bedrijfsleven te realiseren. De overheid moet 25.000 extra banen creëren.

Ik weet dat er allerlei belemmerende gedachtes zijn zoals: bang zijn dat het mislukt, het kost extra geld, o jee de begeleiding, gebrek aan tijd en er is geen draagvlak in de organisatie. Het is een soort van buikpijn gevoel wat er heerst. De beperkte beeldvorming over mensen met een arbeidsbeperking speelt hier een belangrijke rol in. Het werken met mensen met een arbeidsbeperking levert inderdaad onverwachte obstakels op, maar creëert ook nieuwe mogelijkheden.

Een lerende organisatie

Uit eigen ervaring weet ik: soms gaat het mis ...Dan levert het je veel nieuwe inzichten, kennis en leerzame ervaringen op. Natuurlijk is het jammer als het misgaat, maar de organisatie, het team en de medewerkers kunnen er ook sterker van worden.  De kunst is om op een goede manier met je belemmerende gedachten om te gaan en acties te creëren die het tegendeel bewijzen. Bedenk dat dit niet altijd extreem ingewikkeld hoeft te zijn. Je kunt dus je belemmerende gedachten veranderen in positieve gedachten.

Om een eerste voorbeeld te geven: ‘Er is toch geen draagvlak, er heest namelijk veel koudwatervrees’ → ‘Ik ga mijn teamleden voorlichten over mensen met een arbeidsbeperking door ze te enthousiasmeren.’ In een volgende blog geef ik meer voorbeelden, waarvan ik hoop dat zullen inspireren.

Uitdagingen aangaan

Het is een uitdaging die we moeten aangaan, een puzzel die we samen moeten en kunnen oplossen. Zo is ook mijn ervaring, op plekken waar ik heb gewerkt en geleerd. En ik kan je vertellen: het zal een mooie ontdekkingsreis worden of je het wilt of niet. Je zult hobbels tegenkomen. Klein of groot. Alleen als je deze overwint, zal je tot het grote succes komen. Alles is mogelijk tot het tegendeel is bewezen. Laten we daarom vol ijver te werk gaan en standvastig zijn! Ik hoop dat je met mij een bijdrage wilt leveren aan een betere en vooral mooiere wereld.

Als je vragen of goede suggesties hebt, kun je die via een reactie hieronder laten weten.

 

 

 


Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen