Blogs & vlogs

Ik sprak vandaag met een ondersteuner die met haar raad veel bezig is geweest (en nog is) met dit onderwerp.

Met de komst van het elektronisch patiëntendossier (EPD) is bij sommige raadsleden de zorg ontstaan dat cliënten zelf minder goed bij hun dossier kunnen komen. Velen hebben geen computer en/of willen dat ook niet. 

Hoe gaat het dan met het inzagerecht in je eigen dossier. Je moet dan via een medewerker of mantelzorger inzicht in je dossier vragen. Telkens wanneer je een laatste versie wilt zien. 

Maar het is wellicht ook niet wenselijk om met papier te blijven werken. Wanneer die dossiers bijv. in de kast of op de kamer bewaard worden, kunnen anderen daar ook bij en soms ongewenst in het dossier kijken.

Heeft u hier als raad, ondersteuner of organisatie ook ervaring mee? Hoe zijn jullie daarmee omgegaan? En wat heeft de cliëntenraad in deze gedaan?

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Reacties

  • Cm boegheim theunissen zei:

    Kun je ook zien wie in je dossier hebben gekeken en wat er is bekeken? 
    Kun je er werk van maken als een onbevoegde heeft gekeken? 
    En invalkrachten? Bij apotheek, ziekenhuis of huisarts, bijv. Assistent....kunnen die zomaar kijken?
    • Als er gewerkt gaat worden met een EPD moeten er eerst duidelijke afspraken gemaakt worden. Natuurlijk in eerste instantie met de client/naaste als het gaat om bv privacy. Geef je toestemming om een dergelijk dossier te laten maken? En weet je voldoende over wat er met jouw informatie gebeurt? De vragen die u stelt hebben in verschillende zorgorganisaties verschillende antwoorden. Willen derden in het dossier kijken moet er toestemming gegeven worden. De clientenraad heeft ook adviesrecht om mee te overleggen over de werkwijze rond invoeren van een elektronisch dossier. Zodat clienten /naasten de vragen die u stelt ook vooraf duidelijke hebben en zo een goede keuze kunnen maken voor gebruik van een dergelijk dossier. 

Deze reactie is verwijderd

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen