Blogs & vlogs

Je suis dementie. Een dertigtal minicolleges

Psychogerontoloog Dr. Bère Miesen (1946) is een van de eerste psychologen in Nederland die zich met dementie bezighield. Hij was als lector psychogeriatrie verbonden aan de Haagse Hogeschool en is de grondlegger van het Alzheimer Café.

In het boek 'Je suis dementie' bundelt Miesen de kennis die hij in zijn lange carrière opdeed. Hoeveel impact heeft dementie op de persoon zelf, op diens familie en verzorgenden? Met de titel ‘Je suis dementie’ wil Miesen getuigen van zijn solidariteit en compassie met de slachtoffers van dementie. 

Dit boek bestaat uit vijf delen: de patiënt (1), de familie (2), de verzorgende (3), euthanasie (4) en de media (5). 

De minicolleges in dit boek worden afgewisseld met een gedicht. Het boek is geïllustreerd met kleurenetsen van beeldend kunstenaar Ries Kleijnen.

Voor mensen met dementie en hun familieleden wil het boek een steun in de rug zijn bij het omgaan met het ziekteproces.

Samen met Alzheimer Nederland werkt Miesen aan de kwaliteitsborging en de ontwikkeling van het Alzheimer Café Concept in binnen-
en buitenland.

Meer informatie over het boek Je suis dementie

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen