Blogs & vlogs

Pas op, dit journaal kan inspireren!

Op het slotcongres 'Nieuwe wegen GGz en opvang, werken aan sociale inclusie' dat vorige week door zo'n 800 mensen in Nieuwegein bezocht werd, werd een journaal van de toekomst gemaakt. Allerlei mensen uit het jaar 2022, vertellen 4 jaar na het congres van afgelopen week, wat heeft gemaakt dat mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend was, in 2022 beter mee kunnen doen in de samenleving. Of het nu gaat om wonen, werken, leren, geldzaken, of andere onderwerpen.

Bekijk hier succesfactoren voor de komende vier jaar volgens onder meer ervaringsdeskundigen, een wethouder en een buurtgenoot:

Ook interessant van het congres (uit 2018)

Ik was zelf op het congres en het viel me op dat er veel mensen waren die zelf beperkingen ervaren om gewoon mee te kunnen doen in de samenleving, ik hoorde dat zo'n 20 procent van de deelnemers van de dag niet-professional maar 'ervaringsdeskundige' of naasten waren. Dat leverde veel inspirerende gesprekken op. En vanuit dat oogpunt viel mijn oog in het e-zine dat het congres maakte op 9 uitgangspunten "die ons kunnen helpen om de samenleving inclusiever te maken.

Negen recepten ter inspiratie, die in de mix zorgen voor een sterke sociale basis, waarin meedoen voor iedereen vanzelfsprekend is." Je kunt ze hier bekijken. Met onderaan die pagina ook een aantal tips voor gemeenten.

Succes!

Op naar een 2022 waarin meedoen voor iedereen veel vanzelfsprekender is, succes!

Douwe is sinds 2008 op verschillende manieren betrokken bij LOC, op dit moment als ondernemer. Klik op zijn profielfoto voor meer informatie op zijn profielpagina.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen