Blogs & vlogs

Bron: https://anderehanden.com/thoughts/10736/edit; 28 augustus 2018

Ik kwam dit stukje tegen op De Andere Handen community en zoals jullie van me gewend zijn, deel ik af en toe stukken van dat netwerk die interessant kunnen zijn voor raden en zorgorganisaties. Nu ben ik niet iemand van een oplossing voor allen. Ik denk juist dat het een voor de een werkt en het andere voor de ander. Dit zou nou net zo een soort omgeving kunnen zijn die voor sommigen werkt, anderen inspireert en mooie dingen mogelijk maakt. Vandaar dat ik het hier deel.

------------------------------------------------

"De Noorderbrug zet bewust in op blended hulpverlening voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Zij werken on- en offline. Medebehandelaar Anna te Brake juicht de online modules toe en is blij dat er binnen de Hersenz-behandeltrajecten óók is gekozen voor rapportage in Jouw Omgeving. Een manier om samen met cliënten te werken, zie hiervoor een eerdere bijdrage op Andere handen. 'Daar schuilt zo’n grote kracht in! Cliënten nemen veel meer eigen regie sinds wij zo rechtstreeks en transparant rapporteren', aldus Anna.

"De nieuwe stijl van rapporteren vraagt nu nog extra aandacht, maar levert ook al iets op. Cliënten worden aan het denken gezet, reageren op de inhoud en gebruiken de rapportages als naslagwerk om de lijn in de behandeling te volgen. Jongere cliënten schrijven bovendien ook zelf evaluaties, gewend als ze zijn om online te delen."

Lees hier het hele verhaal van Anna. https://www.jouwomgeving.nl/ervaringsverhalen/online-rapporteren-bij-de-noorderbrug/

Zie hier een kort filmpje over "Jouw Omgeving" https://anderehanden.com/thoughts/9890

 

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen