Blogs & vlogs

Maakt u het verschil? - filmpje over mentorschap

Sommige mensen zijn door een ziekte of beperking niet volledig in staat om zelf beslissingen te nemen en voor zichzelf op te komen. Maar wat als diegene niemand om zich heen heeft om dat voor hem of haar te doen? Mentorschap Nederland zet voor deze mensen mentoren in. Mentoren zijn vrijwilligers die door de rechtbank worden benoemd en wettelijk vertegenwoordiger, vertrouwenspersoon, belangenbehartiger en adviseur zijn voor hun cliënt. 

Mentorschap Nederland publiceerde in september 2018 een duidelijk filmpje 'Maakt u het verschil?' over de rol en het belang van mentoren:

Groei behoefte mentoren

De behoefte aan mentoren groeit en dat blijft de komende jaren zo. Veranderingen in de zorg leiden ertoe dat mensen met dementie, een verstandelijke of psychische beperking er alleen voor staan. Zij kunnen niet zo makkelijk meekomen in de zelfredzame samenleving. Nico Heinsbroek, directeur van Mentorschap Nederland: “Dat kan tot problemen leiden, bijvoorbeeld bij de keuze voor een medisch noodzakelijke ingreep of een verhuizing.” Een mentor kan in deze gevallen een goede oplossing zijn. De mentor denkt mee over persoonlijke zaken van zijn/haar cliënt als verzorging, verpleging of een medische behandeling. Als het nodig is, kan de mentor beslissingen nemen voor de cliënt."

Meer weten over mentorschap en mentor worden: www.mentorschap.nl

Mail mij als mensen reageren –

Ik faciliteer voor LOC het sociaal platform om rondom waarde-volle zorg mensen, ervaringen en kennis met elkaar te verbinden.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen