Blogs & vlogs

Mijn Ervaring met de zorgrelatie (MEMZ)

Een hulpmiddel om te vertellen wat u van de hulpverlener vindt.

De omgang tussen u en uw begeleider is belangrijk. Bijvoorbeeld of de hulpverlener naar u luistert, voldoende tijd voor u neemt, u kunt meebeslissen en of u zichzelf kunt zijn in het contact. Met het instrument Mijn Ervaring met de Zorgrelatie, kortweg MEMZ, kunt u op een eenvoudige manier uw mening en ervaring vertellen over de zorgrelatie. Iedereen kan MEMZ gebruiken, ook mensen die moeilijk kunnen communiceren.

Met uw mening weet de zorgverlener wat goed gaat en wat hij moet verbeteren.

 

Er zijn drie verschillende vormen van MEMZ:

Een digitale versie: MEMZ-App: via de website: www.mijnervaringmetdezorgrelatie.nl krijgt u toegang. Een analoge versie. Dat is een MEMZ-Bord. U geeft uw mening naar aanleiding van de vragen die op de kaartjes staan. En er is een groepsversie. U kunt samen met andere cliënten het MEMZ-Groepsspel spelen.

Hoe is MEMZ gemaakt?

Het instrument MEMZ is gemaakt samen met mensen die ervaring hebben met het krijgen van zorg. Eerst hebben we gekeken naar de thema's en de bijbehorende vragen die in de zorgrelatie belangrijk zijn. Daarna zijn we met cliënten gaan bespreken hoe de vorm en kleuren er moeten uitzien. Zodat ze in de praktijk goed gebruikt kunnen worden. Daarna zijn verschillende versies in de praktijk getest en verbeterd. De vragen rondom de onderdelen doen, begrijpen, samenwerken en een gesprek hebben zijn hier samengebracht.

 

Mocht u meer informatie willen of vragen of suggesties hebben, neem dan contact op met Stephanie Lenzen (stephanie.lenzen@zuyd.nl, 045-4006538), Zuyd Hogeschool, Heerlen.

Het project “Mensen in een communicatief kwetsbare positie – een instrument om de kwaliteit van de zorgrelatie met de hulpverlener inzichtelijk te maken” (516012505) wordt mede mogelijk gemaakt door ZonMw.

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen