Blogs & vlogs

Even voorstellen

Hallo, ik ben May-May Meijer (46 jaar) en moeder van een twaalfjarige zoon. Ik was tien jaar werkzaam op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik hield van onderzoek doen en les geven en werkte hard om hoogleraar te worden, totdat ik last kreeg van psychosen. Bij Radio 1 en op RTL Late Night vertelde ik over mijn aandoening. Mijn psychische kwetsbaarheid en ontmoeting met God vormen de oorsprong van mijn missie om me met vrede bezig te houden. Ook ga ik nu regelmatig naar de Sint Vituskerk. Ik richtte de vredesorganisatie Peace SOS op en schrijf tal van artikelen in landelijke dagbladen zoals NRC, Trouw en de Volkskrant, om oorlogen te voorkomen en op te lossen op basis van vreedzame methoden. Mijn medevredesactivisten spoorden me aan om mijn verhaal over psychosen te delen met de wereld en om het boek Missie Wereldvrede te schrijven. Daarnaast publiceer ik regelmatig voor Schizophrenia Bulletin van Oxford University Press en op PsychoseNet over mijn psychische kwetsbaarheid om zo hoop te bieden aan andere mensen die een psychose en/of depressie meemaakten en hun naasten. 

Missie Wereldvrede

In het boek Missie Wereldvrede schets ik in romanvorm de aanloop naar en mijn gedwongen opname in GGz Delfland en de Rembrandthof in 2009. Het boek is mede gebaseerd op haar voorloper ‘Een Ongeluk in Mijn Hoofd’. Ik was gelukkig getrouwd, moeder van een jonge zoon en werkzaam als wetenschapper bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, toen ik langzaamaan meegesleurd werd in een psychose. Ik raakte zodanig in de war dat ik leefde in mijn eigen wereld waarin de geheime dienst me in de gaten hield. Daardoor durfde ik nauwelijks nog te praten, en censureerde ik elke zin. Tenslotte kon ik niet meer voor mezelf zorgen en moest ik gedwongen worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. De bijzondere ontmoeting met God maakte veel indruk op mij. Ik voelde me echter helemaal door iedereen verlaten toen ik uiteindelijk moederziel alleen in de isoleercel belandde. Mijn zusje en ouders probeerden wanhopig voor me te zorgen en mijn man raakte ten einde raad.

Met Missie Wereldvrede wil ik graag bijdragen aan vrede. Mijn psychosen vormen de oorsprong van mijn vredeswerk. Mijn ontmoeting met Christus heeft ervoor gezorgd dat ik nu regelmatig naar de Sint Vituskerk ga. Ik wil graag een wereld waarin alle kinderen kunnen spelen. Overigens heb ik inmiddels al van meerdere mensen die psychosen hebben gehad dat ze het idee hadden om wereldvrede te brengen of om kwetsbare mensen te helpen. Ik zou het goed vinden als die spirituele kant van psychosen ook bespreekbaar wordt. Lange tijd dacht ik dat de psychosen mijn leven hadden verwoest, maar ze hebben me ook een missie gegeven.

Ik hoop dan ook dat mensen met een psychische kwetsbaarheid hoop kunnen putten uit het lezen van Missie Wereldvrede. Wat ik bijzonder vond was dat de zon rood kleurde toen ik de titel Missie Wereldvrede had bedacht.

Waar verkrijgbaar?

Het boek is nu te koop in (online) boekhandels en ook te bestellen op de website: www.may-maymeijer.nl. ISBN nummer: 978-94-92883-32-2

Mail mij als mensen reageren –

May-May Meijer (1972) promoveerde in de communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze is nu voorzitter van de vredesorganisatie Peace SOS. Daarnaast publiceert ze over haar kwetsbaarheid voor psychosen en manieën in het Schizophrenia Bulletin van Oxford University Press en op PsychoseNet.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Reacties

 • Hallo May-May,

  De mooie hoop die je uitspreekt in je blog dat mensen met psychische kwetsbaarheid steun kunnen putten uit je boek sluit aan bij het thema van de Week van de psychiatrie 2019: Zichtbaar? 

  https://loc.nl/nieuwsberichten-LOC/thema-week-van-de-psychiatrie-20...

   

  Thema Week van de psychiatrie 2019 bekend: Zichtbaar?
  De jaarlijkse Week van de psychiatrie wordt in 2019 gehouden van maandag 25 maart tot en met zaterdag 30 maart. Het thema van deze week zal zijn: Zic…
  • Ha Marielle, 

   Ja, dat is erg fijn als mensen hoop kunnen putten uit het lezen van mijn boek. Het is wel behoorlijk heftig allemaal, maar misschien juist positief om te horen en te lezen dat je daarvan kunt herstellen. En wat een mooi thema: Zichtbaar? Ik ben ook heel lang niet open geweest over mijn ziekte omdat ik me er zo voor schaamde. Maar inderdaad, zoals in het stukje staat, openheid wordt vaak met openheid beantwoord. Al is dat niet altijd het geval, maar dat merk je snel genoeg. Vaak beginnen mensen dan over waar zij mee kampen. En die kwetsbaarheid hoort ook bij mij, dus daarom ben ik er open over. Dan kan ik ook uitleggen waarom ik soms een afspraak wil verzetten. Al is openheid natuurlijk een eigen keuze. Iedereen moet doen waar hij/zij zich prettig bij voelt. Ik ben benieuwd naar de Week van de Psychiatrie! 

   Thema Week van de psychiatrie 2019 bekend: Zichtbaar?
   De jaarlijkse Week van de psychiatrie wordt in 2019 gehouden van maandag 25 maart tot en met zaterdag 30 maart. Het thema van deze week zal zijn: Zic…
Deze reactie is verwijderd

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen