Blogs & vlogs

Zorgcentra Ververshof, St. Martinus en Rust in Roy zijn drie instellingen van het Land van Horne te Weert met het certificaat ‘Roze Loper’. Woonzorg- en thuiszorginstellingen laten met de ‘Roze Loper’ zien dat ze aandacht besteden aan de seksuele diversiteit bij hun bewoners en medewerkers. In beleid, maar ook door het organiseren van activiteiten. Het Roze Ouderen Café is zo’n activiteit.

Roze Ouderen Café

In Weert wonen veel oudere mensen onder wie ook ‘roze ouderen’. Om hen de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten, organiseerde zorgcentrum St. Martinus in augustus dit jaar in samenwerking met COC Limburg en de gemeente Weert het eerste Roze Ouderen Café. Natascha Laarhoven, welzijnscoach van zorgcentrum in St. Martinus: "Voor onze ouderen is het vaak moeilijk om naar activiteiten buiten het zorgcentrum te gaan, met dit café halen we een activiteit van buiten naar binnen. Het gaat erom dat mensen elkaar ontmoeten en begrip hebben voor elkaar.".

In zijn openingswoord onderstreepte wethouder Geert Gabriëls het belang van een Roze Ouderen Café. “Weert is een regenboogstad en dit initiatief past daar prima bij. Voor ouderen is het vaak moeilijk om voor hun geaardheid uit te komen. Daar is veel moed voor nodig en dan is het fijn als er een open en veilige omgeving is waar dat kan. Al zijn er vanmiddag maar een paar mensen die open over hun geaardheid willen zijn of de bereidheid hebben om openlijk over dit onderwerp te praten, dan is het Roze Ouderen Café al helemaal geslaagd.” De deuren van de ontmoetingsruimte ‘Gasterij’ in het Weerter zorgcentrum St. Martinus, onderdeel van Land van Horne, stonden extra wijd open. Speciaal voor ouderen met verschillende geaardheden en achtergronden.

In het Roze Ouderen Café hing een open en veilige sfeer. Mensen bleven binnendruppelen, klapten en neurieden mee met bekende nummers zoals ‘Bella Italia’, ‘Mexico’ of ‘Je ne regrette rien’, vertolkt door de playbackgroep Joliente.

                        

Jan Karel Bolleman, secretaris van COC Limburg, leidde een quiz met allerlei vragen over homoseksualiteit. Enig idee waar de term ‘roze’ vandaan komt? Homo’s moesten in de Duitse concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog een roze driehoek op hun kleren dragen. Na de oorlog heeft de homobeweging de driehoek omgedraaid en het tot een teken van trots en zichtbaarheid gemaakt.

   

(Foto’s van Arjanne van Voorst)


Roze Ouderen Café op donderdag 9 november 2017

Het volgende Roze Ouderen Café in Weert vindt plaats donderdag 9 november a.s. in Zorgcentrum Ververshof. Dan treden Tjerry en Mariska op met hun roze getint programma.

Meer informatie

Heeft u belangstelling voor een Roze Ouderen Café? Of bent u geïnteresseerd in wat het COC voor roze ouderen kan betekenen, neem dan contact op met Jan Karel Bolleman, coördinator van de werkgroep Roze Plussers bij COC Limburg. COC Limburg is sinds 1972 de vereniging voor lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders (LHBT) in Limburg.

Contactgegevens: tel. 06-27855997 of mail: jk.bolleman@home.nl

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen