Blogs & vlogs

(Dit is deel 2 van een serie blogs. Deel 1 kun je hier lezen http://loc.nl/blogs/door-mijn-arbeidsbeperking-wil-ik-anderen-inspireren)

Belemmering of mogelijkheid?

De kunst is om op een goede manier met je belemmerende gedachten om te gaan en acties te creëren die het tegendeel bewijzen. Bedenk dat dit niet altijd extreem ingewikkeld hoeft te zijn. Je kunt dus je belemmerende gedachten veranderen in een positieve gedachten. Zoals bijvoorbeeld:

‘Wat als het niet gaat lukken? Ik heb angst voor het onbekende’        ‘Ik ga er gewoon voor!’

‘Bij ons is er toch geen ruimte voor werkzaamheden voor iemand met een arbeidsbeperking’    →    ‘Ik ga onderzoeken met het team welke werkzaamheden er zijn die passen bij iemand met een arbeidsbeperking.’

‘Het kost extra tijd aan begeleiding en niemand van het team wil dit op zich nemen’    →    ‘Vandaag neem ik contact met mijn teamleden op. Ik stel de vraag wie het leuk zou vinden om mentor/buddy te worden voor onze nieuwe werknemer met een arbeidsbeperking.’

Medewerkers informeren, voorlichten en betrekken

Ik ben ervan overtuigd dat heel veel werknemers open staan voor mensen met een arbeidsbeperking. In de praktijk zie ik dat een collega met een beperking voor de meeste werknemers iets nieuws is, en onbekend maakt onbemind. Het is iets waar zij geen ervaring mee hebben. Het is een kwestie van de werknemers te betrekken door ze te informeren en voor te lichten. Als werknemers niet weten dat iemand lichamelijke klachten heeft kan hij of zij er ook geen rekening mee houden. Dit betekent dat de motivatie van iedereen nodig is om dit doel te bereiken. Veranderen met betrokkenheid van de medewerkers. Alle begin is moeilijk. Je zult even door de zure appel heen moeten bijten. Je zult zien dat het je steeds makkelijker af gaat. Verandering gaat sneller dan je denkt!

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen