Blogs & vlogs

In de LOC-visie over waarde-volle zorg is er veel aandacht voor hoe economische waarden vaak de boventoon voeren in de zorg. We kijken in de (gezondheids)zorg vooral naar wat de dingen kosten en wat ze opleveren.

Dat heeft, zo zegt LOC, een negatief effect op de kwaliteit van de zorg en van ons leven. Want het betekent dat onze gezondheid niet altijd vanzelfsprekend op de eerste plaats komt. Dat heeft niet alleen gevolgen voor ieder van ons. Maar ook voor de samenleving als geheel.

Snoepen en snacken in het ziekenfuis

Hoe belangrijk het is dat LOC deze visie onder de aandacht brengt, blijkt dan ook uit een artikel op de website van Foodwatch. Dat is een maatschappelijke organisatie die aandacht vraagt voor ons recht op eerlijk, veilig en gezond eten.

De organisatie nam een kijkje in ziekenhuizen. Ze bracht in beeld wat je daar zoal kunt tegenkomen in de kiosken en winkeltjes voor patiënten en hun bezoekers.

Het resultaat is een kleurrijke en verbazingwekkende fotoreportage. Die laat zien dat geld verdienen kennelijk belangrijker is, dan mensen stimuleren om aan hun gezondheid te denken.

Preventie

Wat nodig is voor een gezonde samenleving is preventie van ziekten. En dat staat haaks op het stimuleren van gewoonten zoals ongezond eten. Zeker ook op plekken waar onze gezondheid juist centraal moet staan zoals de gezondheidszorg.

Je kunt de hele (foto)rapportage van Foodwatch hier bekijken.

 

 

Mail mij als mensen reageren –

Douwe is sinds 2008 op verschillende manieren betrokken bij LOC, op dit moment als ondernemer. Klik op zijn profielfoto voor meer informatie op zijn profielpagina.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Zeggenschap in zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen