Blogs & vlogs

Familieparticipatie: vallen en opstaan

Tussentijds verslag van de samenwerking
t
ussen familieleden van demente ouderen
en het 
zorgteam van een kleinschalige woonvorm.

Wie dement wordt verliest het vermogen voor zijn belangen op te komen en wordt voor zijn welzijn steeds afhankelijker van anderen. Dit geldt ook voor mensen die worden verzorgd in een woonvorm voor demente ouderen. Als familiegroep, grotendeels samengesteld uit kinderen van bewoners, maken we in 2015 samenwerkingsafspraken met het zorgteam van onze familieleden. In samenwerking met dit team willen we de belangen van de demente bewoners behartigen en een bijdrage leveren aan hun welzijn. Met vallen en opstaan krijgt de samenwerking vorm. Na een jaar concluderen we dat hard werkende verzorgenden en helpenden niet in staat worden gesteld om de zorg te leveren waar onze familieleden recht op hebben. We informeren de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorgkantoor. Kort daarna maakt nieuw management een gedetailleerd verbeterplan. Een plan dat momenteel wordt uitgevoerd. De beoogde samenwerking staat sindsdien op een laag pitje.

Op www.dossier-familieparticipatie.frl vindt u een samenvattend artikel en een uitvoerige beschrijving van de samenwerking vanuit familieperspectief. 

 

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Zeggenschap in zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen