Blogs & vlogs

Vloggen? Gewoon beginnen

Met een vlog, een korte film, breng je in beeld wat deelnemers of jijzelf vonden van een bijeenkomst. Ook je mening over een bepaald onderwerp kun je via een vlog prima overbrengen. Het leuke is, dat je een vlog eenvoudig en in korte tijd op je smartphone maakt. Op dit platform staan steeds meer vlogs van deelnemers. Hoe maak je zo’n vlog op je telefoon en hoe verspreid je je vlog?

Bekijk hoe deelnemers aan de LOC vlog-training leerden vloggen:

Monteren op je telefoon

De eerste tip voor een goede vlog: Gewoon beginnen. Spelen met de filmfunctie op je telefoon. Zo raak je vertrouwd met de mogelijkheden van je smartphone. Het leuke is dat je vervolgens je filmpjes monteert met een eenvoudige bewerkingsApp op je telefoon. Zo heb je in korte tijd je vlog over je bijeenkomst, gesprek of mening online staan. 

Tips voor beginners

LOC organiseerde het afgelopen jaar een aantal vlog-trainingen met Pier Wouda. Hij leerde de deelnemers in een middag waar je op let bij het maken van een vlog. Lees de tips die hij gaf tijdens de training in oktober: Maak een vlog op je smartphone

Vloggen op het platform

DOE MEE! Heb je zelf ook iets te zeggen of meegemaakt dat je wel in beeld wil brengen? Vlog dan mee!

Om een vlog te plaatsen op dit sociaal platform doe je het volgende:

  • Plaats je vlog oftewel filmpje op Youtube via je telefoon, geef je filmpje een herkenbare titel
  • Kies op de Youtube pagina met je vlog voor: 'delen, kies vervolgens voor: 'insluiten'. Je ziet dan een schermpje met 'Embed video'
  • Kies vervolgens voor: 'kopiëren. Deze gekopieerde embed-code gebruik je verderop
  • Zorg dat je ingelogd bent op het LOC sociaal platform. Maak daarvoor zonodig eerst een profiel aan.
  • Op je profielpagina kies je voor: 'Plaats een blog of vlog' of je kiest op de pagina: Praat mee voor: 'Maak blog/vlog'
  • Op de tekstpagina voeg je vervolgens je vlog in met de eerder gekopieerde embed-code / insluit-code. 
  • Dit doe je door bovenaan in het menu bij 'Voeg toe' te kiezen voor: het filmsymbool 
  • Plak de gekopieerde code van je Youtube pagina in het venster dat verschijnt en klik op: Okee 
  • Kies op de tekstpagina vervolgens op: 'Publiceer'

Meer inspiratie

Vlog van deelnemer: 'Mijn eerste vlogtraining

Vlog training 2016: 'Jongeren en ouders leren vloggen'

Heb je vragen? Heb je ervaring met vloggen? Heb je nog meer goede tips? Laat het weten in reactie op dit bericht, zie hieronder.

 

Mail mij als mensen reageren –

Ik faciliteer voor LOC het sociaal platform om rondom waarde-volle zorg mensen, ervaringen en kennis met elkaar te verbinden.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen