Blogs & vlogs

Mensen die zorg of hulp nodig hebben ervaren het maken van een keuze die past bij eigen voorkeuren als een moeilijk moment. Iedereen vindt andere dingen belangrijk in zijn leven. Het is belangrijk om deze dingen te vertellen aan een hulpverlener tijdens het maken van een keuze. Of het nu gaat om activiteiten die u graag doet of de hulp die u nodig heeft om gelukkig te zijn, alles kan belangrijk zijn. Woont u graag in een stad of juist in een dorp. Wilt u een huisdier hebben, gezamenlijk eten of samen met familie zijn? Dat zijn allemaal dingen die belangrijk kunnen zijn.

Bent u op zoek naar zorg of hulp of heeft u al hulp maar zou u graag iets willen veranderen, dan kan www.watikbelangrijkvind.nl u helpen bij het vertellen over de dingen die belangrijk zijn. Dit hulpmiddel geeft u een overzicht van de dingen die u belangrijk vindt in vijf verschillende onderdelen:

  1. Familie en vrienden: wie zijn er belangrijk in uw leven?
  2. Dagelijks leven: welke activiteiten doet u graag in uw vrije tijd?
  3. Gezondheid: welke hulp heeft u nodig, soort zorg of hulpverleners?
  4. Geld: wilt u meer hulp met omgaan met geld of uw administratie?
  5. Wonen: hoe wilt u graag wonen en waar?

U kunt het overzicht gebruiken bij het maken van de keuze die het beste bij u past.

Het hulpmiddel www.watikbelangrijkvind.nl is gemaakt samen met mensen die keuzes voor zorg en hulp hebben gemaakt. We hebben verschillende versies getest en verbeterd. Samen met de mensen hebben we eerst gekeken naar de kleuren en het gebruik. Daarna zijn we gaan kijken naar alle dingen die belangrijk zijn en die niet mogen missen in dit hulpmiddel. Belangrijke dingen rondom de onderdelen familie & vrienden, dagelijks leven, gezondheid, geld en wonen zijn hier samengebracht.

Mocht u meer informatie willen, vragen hebben of suggesties, neem dan contact op met Karin van Leersum (karin.vanleersum@maastrichtuniversity.nl, 043-3882295), Universiteit Maastricht.

Het project “Ontwikkeling en evaluatie van een ‘keuzegids’ voor cliënten die kiezen voor een zorgaanbieder of zorgvorm in de langdurige zorg” (516012507) wordt mede mogelijk gemaakt door

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen