Blogs & vlogs

Werken aan een persoonlijke 'gebruiksaanwijzing'

Nog een evenement om onder de aandacht te brengen. Het haakt aan bij een thema wat ik veel tegenkom: jongeren uit de jeugdhulp die zich onvoldoende gehoord of begrepen voelen. 

Persoonlijke gebruiksaanwijzing
We worden niet geboren met een gebruiksaanwijzing. Helaas…maar hoe handig zou het zijn als we er wel een hadden? Dat de mensen in jouw omgeving precies weten wie je bent en wat je nodig hebt? Zodat ze jou beter begrijpen?  Jongeren die te maken hebben met jeugdhulp lopen er nogal eens tegenaan. Ze voelen zich slecht of zelf helemaal niet begrepen door hun ouders of hulpverleners. Dit kan leiden tot irritatie en frustratie en tot situaties waar niemand blij van wordt. Hoe gaaf zou het zijn wanneer deze jongeren zelf hun eigen ‘gebruiksaanwijzing’ kunnen maken? Zodat iedereen weet wat er speelt, wat de jongere nodig heeft en wat er wel en wat er niet werkt? Werk jij mee?

Wanneer?
Onder leiding van de organisatoren KR8LAB & Zorgbelang Brabant gaan op 28 september jongeren, ouders, hulpverleners, medewerkers van zorginstellingen en andere betrokkenen uit de jeugdhulp op een creatieve en inspirerende manier hiermee aan de slag. Daarna verkennen zij hoe deze gebruiksaanwijzing een begrip kan worden in de jeugdhulp.

Toegang is gratis. Locatie: Hall of Fame in Tilburg. 

Zie hier de officiële uitnodiging.

 

 

Mail mij als mensen reageren –

Freke Evers is verbonden aan het LOC. Als freelancer biedt zij advies en ondersteuning bij activiteiten ten behoeve van activering, meedoen en meebeslissen. Tevens is zij werkzaam als tekstschrijver.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Plaats een blog of vlog

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen