Gesprekken

Aandacht voor mantelzorgers!

In 'Gezien door de ogen van een mantelzorger' vertellen Sjef en en zijn vrouw Joke over hun ervaringen met de zorg. Joke heeft MS en is afhankelijk van hulp. Sjef is mantelzorger van Joke. Door de ziekte van Joke en de intensieve zorg die zij nodig heeft, kunnen ze niet meer bij elkaar wonen. Ze merken dat de regie over hun leven uit hun handen wegglipt. Ze ervaren dat Joke niet de zorg krijgt die zij nodig heeft en dat Sjef als mantelzorger erg welkom is om te helpen met de zorgtaken voor zijn vrouw maar dat hij verder eigenlijk "buitenspel” staat. Sjef wil zó graag dat de verpleegkundigen hun best doen om voor Joke van haar leefomgeving binnen de instelling een thuis te maken.

Als mantelzorger wil hij dat er ook aandacht is voor hem als (ervarings)deskundige over de zorg die zijn vrouw nodig heeft. Hij begrijpt zijn vrouw als geen ander en ondersteunt haar bij het verduidelijken van haar wensen en behoeften. Hij wil betrokken zijn bij het overleg over de zorg- en leefplannen van Joke.

Waarom raakt dit zo aan de visie "Waarde-volle Zorg"? Sjef en Joke willen regie over hun eigen leven, zodat zij zorg krijgen die bij Joke past en bijdraagt aan de kwaliteit van het leven van Joke binnen de instelling. Zorg die aansluit bij de mogelijkheden van Joke en de grenzen van de mogelijkheden van Sjef als partner van Joke!

Reageer gerust als u deze ervaringen herkent en als dit iets bij u oproept!

 

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Bijdragen?

Op de gesprekken-pagina staan allerlei gesprekken gestart door mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geschreven wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een gesprek starten

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een gesprek starten. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer.

Wil je wel een gesprek starten maar geen profiel maken? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Gesprekken die hier geschreven worden verschijnen hier, op de startpagina, de Praat mee! pagina, op thema-verzamelpagina's (bereikbaar via de startpagina) en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Begin een gesprek

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen