Gesprekken

Het Zorginstituut heeft onlangs een advies uitgebracht over de positie van 'behandeling in de Wlz'. Nu kan je een indicatie 'zonder behandeling' krijgen en dat betekent dat (bijvoorbeeld) kosten voor de fysiotherapeut en huisarts vanuit de Zorgverzekeringswet wordt betaald. In plaats van de Wet langdurige zorg. Nu heeft het Zorginstituut in zijn advies geschreven dat alle vormen van behandeling vanuit de Wlz bekostigd worden als iemand een indicatie voor de Wlz heeft.

Onderzoeksbureau Significant doet nu een aanvullend onderzoek. Om verschillende 'uitvoeringsconsequenties' in beeld te brengen. Daarvoor organiseren ze een werksessie met professionals en cliënt(vertegenwoordigers). Deze bijeenkomst is op 18 januari van 16.30 tot 19.00 uur. De locatie is waarschijnlijk Utrecht.

Wil je als cliënt(vertengenwoordiger) of cliëntenraadslid deelnemen aan deze werksessie? Omdat je interesse en misschien zelfs ervaring hebt 'behandeling in de Wlz'? Reageer dan op dit gesprek of mail naar t.vanwoerkom@loc.nl. Als er vragen zijn over het advies van het Zorginstituut, de inhoud van het onderzoek of de opzet van de sessie, kunnen die natuurlijk gesteld worden!

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Reacties

 • Beste Thom,

  De beste wensen voor het nieuwe jaar 2018. Graag wil ik deelnemen aan het onderzoek; behandeling in de WLZ. Als vertegenwoordiger van GGZ Centraal de Mauritzhof te Bussum langdurige psychiatrische zorg in het Gooi en de Vechtstreek met circa 45 WLZ clienten. Ik verneem een reactie van je Thom als ik kan mee doen.

  Vriendelijke groeten,

  Ferdinand G. Beer

  ferdinandgbeer@gmail.com

  06-16069961

  • Dag Ferdinand,

   Goed om te horen! Ik heb je een e-mail gestuurd, dus dan pakken we het verder op. Voor jou ook de beste wensen. 

   Groeten, Thom

Deze reactie is verwijderd

Bijdragen?

Op de gesprekken-pagina staan allerlei gesprekken gestart door mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geschreven wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een gesprek starten

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een gesprek starten. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer.

Wil je wel een gesprek starten maar geen profiel maken? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Gesprekken die hier geschreven worden verschijnen hier, op de startpagina, de Praat mee! pagina, op thema-verzamelpagina's (bereikbaar via de startpagina) en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Begin een gesprek

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen