Gesprekken

Communicatie via Carenzorgt of Familienet?

Beste lezer,

Als lid van een cliëntenraad ben ik op zoek naar nieuwe manieren om onze contactpersonen op de hoogte te houden van de activiteiten van de cliëntenraad. 
Ik bedoel dan met name communiceren via digitale kanalen.
Ik heb op dit forum al eens berichten voorbij zien komen van het gebruik van Caren zorgt voor dit doel.
Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?

Dus het gebruik van Caren zorgt of Familienet als communicatiemiddel om iedereen te kunnen informeren (die hierop aangesloten zijn, uiteraard).

Alvast dank 
Groet
Rob de Bruin

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Reacties

 • Dag Rob, 
  Caren Zorgt is een applicatie die zich nu vooral op de zorg rondom een client richt. Handig voor communicatie tussen de zorgverlener en de mantelzorger/client. Dat gaat altijd om privacy gevoelige informatie. Daar past de clientenraad niet zo makkelijk in. Ik gebruik deze applicatie als mantelzorger al een tijdje en zie niet direct een mogelijkheid om contact met de clientenraad in te passen. 

  Misschien is het slim om met de applicatie bouwer contact op te nemen of jouw wens een optie is? Om te kijken hoe die toe te voegen is zonder dat persoonlijke gegevens (per ongeluk) gedeeld worden? Je kunt contact opnemen met http://www.nedap-healthcare.com/ ;

  Nedap Healthcare
 • Beste meneer de Bruin,

  Binnen de organisatie waar ik werk, maakt men gebruik van Caren zorgt.

  Als mantelzorger heb ik zelf inzage in Caren zorgt. Het is plezierig om inzage te hebben in het dossier van je naaste. Ik kan de rapportage lezen, het zorgleefplan, de persoonlijke agenda en kan berichten sturen naar het zorgteam. Ook kan ik zelf afspraken toevoegen in de agenda. Binnen de organisatie vindt nu een project plaats om Caren zorgt intramuraal uit te rollen.

  Familienet is ook mooi, alleen je doelgroep is misschien anders. Familienet kan handig zijn voor kleinschalige woonvormen. Binnen Familienet is het mogelijk om o.a. met andere families te communiceren, foto's te plaatsen van activiteiten en is te zien wie (welke familie) een bepaalde activiteit gaat doen. Dit staat in de agenda.

  Het is dus goed om te kijken waarvoor je het wilt gaan gebruiken.

  Hartelijke groet,

  Miranda Konings.

Deze reactie is verwijderd

Bijdragen?

Op de gesprekken-pagina staan allerlei gesprekken gestart door mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geschreven wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een gesprek starten

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een gesprek starten. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer.

Wil je wel een gesprek starten maar geen profiel maken? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Gesprekken die hier geschreven worden verschijnen hier, op de startpagina, de Praat mee! pagina, op thema-verzamelpagina's (bereikbaar via de startpagina) en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Begin een gesprek

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen