Gesprekken

Vanuit de afdeling informatiemanagement van het Zorginstituut Nederland wordt twee keer per jaar de Denktank IZO (Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning) georganiseerd. Tijdens de Denktank gaan we aan de slag met innovatie in de informatievoorziening.

Aankomende Denktank IZO heeft het thema ‘Mantelzorg zonder (digitale) hindernissen’. Mantelzorgers hebben het druk. De aandacht die zij hun naasten geven, vraagt veel van hen. Naast deze zorg lopen ze tegen hindernissen en obstakels in systemen, administraties en informatie-uitwisseling aan. Dit behoort tot de grootste ergernissen van mantelzorgers.

De deelnemers van de Denktank IZO zijn informatiemanagers en beleidsmedewerkers bij gemeenten, zorgaanbieders, verzekeraars, patiëntenorganisaties en bestuur- en uitvoeringsorganisaties en zij gaan samen met elkaar aan de slag om mogelijkheden te ontdekken om de informatievoorziening rondom mantelzorg te verbeteren. Natuurlijk zullen er deze dag ook mantelzorgers aanwezig zijn. We vinden het belangrijk dat we mèt mantelzorgers praten, en niet alleen maar over hen. Niet alleen die dag zelf, maar ook al in de voorbereidingen. Vandaar dat we om jullie input vragen over de onderwerpen en we tijdens de Denktank IZO aan de kaak moeten stellen!


Ben jij een mantelzorger? Of een naaste van iemand in de Wlz? Of een cliëntenraadslid die signalen krijgt vanuit zijn zorgorganisatie?
Dan zou het ons enorm helpen als je de volgende vragen voor ons wilt beantwoorden:

  1. Heb je voorbeelden van wat niet goed gaat in de informatie-uitwisseling tussen jou als mantelzorger en zorgaanbieders, gemeentes en uitvoeringsorganisaties (zoals CAK of SVB)?
  2. Wat zijn je grootste ergernissen tijdens je taken als mantelzorger omtrent informatievoorziening?
  3. Hoe blijf je goed geïnformeerd over o.a. je rechten als mantelzorger, subsidies, regelingen, ontwikkelingen en hoe het met je naasten gaat?
  4. Heb je voorbeelden van wat wel goed gaat in de informatie-uitwisseling tussen jou als mantelzorger en zorgaanbieders, gemeentes en uitvoeringsorganisaties (zoals CAK of SVB)?

Er kan gereageerd worden t/m 22 april. Wanneer je liever niet via dit platform reageert, kan er gemaild worden naar aregt@zinl.nl. De resultaten zullen worden gebruikt voor de opzet van en tijdens de Denktank IZO. Van deze dag zal verslag worden gelegd. Deze zal t.z.t beschikbaar zijn op https://www.istandaarden.nl/izo/denktank. Ook voor meer informatie over de Denktank IZO kunt u op deze website terecht.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Zeggenschap in zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Bijdragen?

Op de gesprekken-pagina staan allerlei gesprekken gestart door mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geschreven wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een gesprek starten

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een gesprek starten. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer.

Wil je wel een gesprek starten maar geen profiel maken? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Gesprekken die hier geschreven worden verschijnen hier, op de startpagina, de Praat mee! pagina, op thema-verzamelpagina's (bereikbaar via de startpagina) en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Begin een gesprek

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen