Gesprekken

In ons netwerk kwam de volgende situatie naar voren. Zijn er cliëntenraden die deze situatie herkennen? Laat het graag even weten, mogelijk kunnen we dit in de landelijke belangenbehartiging meenemen. Alvast bedankt!

In een overleg werd geconstateerd dat door de kabinetsmaatregelen in de zorg een grote groep veelal kwetsbare ouderen in de betreffende regio, niet in een beschermende omgeving terechtkan maar het thuis niet meer redt. En dat zij uit het zicht en de zorg raakt.

Je kunt direct op deze pagina een reactie achterlaten, of contact opnemen met LOC-belangenbehartiger Thom van Woerkom via t.vanwoerkom@loc.nl of 06 13348217.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Reacties

 • Zie ook vandaag in het AD een ingezonden brief van Vera Bergkamp en Liane den Haan. Maak keuzes over langer thuiswonen en zorg er dan voor dat dat ook mogelijk is.

  Maak met elkaar wonen makkelijker, weg met al die regelgeving!

 • Margreet Boeren, voorzitter van de cliëntenraad De Hofstee | De Naber van zorginstelling Laurens, reageerde hier ook. Zij liet weten dat zij al in 2015 een brief aan staatssecretaris Van Rijn (VWS) over dit onderwerp schreven. Haar oorspronkelijke reactie is per ongeluk verwijderd, maar de brief is hier te downloaden.

  Met veel dank, Margreet voor het doorgeven van je signaal in reactie op onze vraag. Dat is heel fijn om te weten en mee te nemen in ons onderzoekje.

 • Hier wordt een causaal verband gesuggereerd. Meer meta-studie en aandacht vergt wellicht het probleem van een mate van existentiele eenzaamheid. En dan kan niemand of welke dagbesteding dan ook daar doorheen breken. Cliënten kijken dwars door de goede bedoelingen heen. En dan?

  • Dag Rob,

   Je hebt gelijk dat er dagbesteding en (existentiële) eenzaamheid niet direct met elkaar in verband staan. Het gaat hier om een constatering van een cliëntenraad waar het verschraling van dagbesteding in deze situatie wel zorgt voor meer eenzaamheid.

   Maar het zijn twee aparte problemen. Waar LOC zich in de belangenbehartiging ook sterk voor maakt. In de eerste plaats door te vragen om laagdrempelige dagbesteding voor verschillende doelgroepen. Daarnaast pleiten we al lang voor toegankelijke geestelijke verzorging voor diegenen die te rondlopen met vragen over het leven. Waarbij eenzaamheid zeker een rol in speelt.

   Wellicht kan dagbesteding een oplossing zijn voor de eenzaamheidsproblematiek. Misschien ook niet. Dat ligt natuurlijk aan de persoon zelf. Bij LOC houden we in ieder geval beide onderwerpen scherp in de gaten. Dank voor je reactie en aanvulling!

Deze reactie is verwijderd

Bijdragen?

Op de gesprekken-pagina staan allerlei gesprekken gestart door mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geschreven wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een gesprek starten

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een gesprek starten. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer.

Wil je wel een gesprek starten maar geen profiel maken? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Gesprekken die hier geschreven worden verschijnen hier, op de startpagina, de Praat mee! pagina, op thema-verzamelpagina's (bereikbaar via de startpagina) en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Begin een gesprek

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen