Ik ben zelf lid van een Clientenraad Thuiszorg die zowel intramurale als extramurale clienten heeft en ik worstel met deze vraag.
Het contact met de achterban springt eruit. Maar wat nog meer?
Ik ben zelf lid van een Clientenraad Thuiszorg die zowel intramurale als extramurale clienten heeft en ik worstel met deze vraag.
Het contact met de achterban springt eruit. Maar wat nog meer?
Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!
Op de gesprekken-pagina staan allerlei gesprekken gestart door mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geschreven wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.
Een gesprek starten
Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een gesprek starten. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer.
Wil je wel een gesprek starten maar geen profiel maken? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!
Gesprekken die hier geschreven worden verschijnen hier, op de startpagina, de Praat mee! pagina, op thema-verzamelpagina's (bereikbaar via de startpagina) en mogelijk ook in de nieuwsbrief.
Reacties
Beste meneer Dierick,
Voor een cliëntenraad gaat het om het behartigen van de belangen van cliënten. Dat is de overeenkomst voor alle cliëntenraden. Het maakt daarbij niet uit of de zorg gefinancierd wordt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Zorgverzekeringswet (Zvw).
Het verschil tussen intra- en extramurale zorg kan gelezen worden als:
Op de website van het Zorginstituut Nederland staat nadere informatie over de verschillende mogelijkheden (zin, pgb, vpt en mpt). Kortheidshalve verwijs ik naar de volgende link: klik hier.
Ik begrijp eerlijk gezegd niet goed wat u bedoelt met een cliëntenraad thuiszorg die zowel belangen behartigt voor intramurale als extramurale cliënten. Normaliter vallen cliënten die zorg krijgen en wonen in een eigen (koop)woning of een huurwoning onder de thuiszorgcliëntenraad. Het maakt daarbij niet uit of bijvoorbeeld het complex waar de mensen wonen van dezelfde organisatie is. Het gaat erom welke zorg mensen waar krijgen: 'thuis' of in een 'instelling'.
T.a.v. het contact met de achterban heeft een cliëntenraad die actief is binnen een instelling / locatie 'het voordeel', dat de mensen bijeen wonen. Voor een cliëntenraad thuiszorg wonen de cliënten verspreid, soms rondom een zorginstelling, maar soms ook in een gemeente(n), regio, provincie of landelijk. Er is niet één manier om contact met de achterban te hebben. Het is altijd zaak om na te gaan wat het best passend is.
LOC heeft informatie over verschillende mogelijkheden om contact te hebben met de achterban. Onder meer via dit LOC-Sociaal Platform. Ook staat er informatie in het Kenniscentrum (zie bovenste menubalk). Het thema InContactStaan is altijd belangrijk. Momenteel zijn we bezig om handreikingen en tips beschikbaar te stellen via een Bewaarkaart, maar ook digitaal. Als u zelf suggesties heeft, geef deze dan graag aan.
Succes met uw werkzaamheden.
Vriendelijke groet,
José Broers
adviseur
Van belang is hoe de budgetten worden toebedeeld, vraag naar de produktieafspraken met het zorgkantoor en de inzet van geld voor Kwaliteitskader.