Gesprekken

In het document de Veilige Principes in de medicatieketen staat beschreven hoe zorgverleners veilig medicatie kunnen toedienen. In dit document van staat ook precies beschreven wie waar verantwoordelijke voor is. Ook voor wat betreft de cliënt en mantelzorger. Mag een cliënt bijvoorbeeld de dubbele controle doen? 

Verzwaard adviesrecht

Voor clientenraden is het ook interessant om te weten hoe medewerkers veilig omgaan met medicatie. Gaat het bij uw organisatie ook veilig, worden de stappen gevolgd? De cliëntenraad heeft verzwaard adviesrecht op dit thema. Maakt u daar ook gebruik van?!

Een nieuw filmpje maakt betrokkenen wegwijs in het document de Veilige princpies in de medicatieketen: 

Het interactieve document 'Veilige principes in de medicatieketen' beschrijft:

  • De zes stappen in het medicatieproces, zoals voorschrijven, opslag en beheer van medicatie en toedienen,
  • Per stap: wat in principe veilig is in het medicatieproces met een toelichting. Dus: hoe kun je veilig  werken en veilige zorg bieden?
  • Welke betrokkene in het medicatieproces is waarvoor verantwoordelijk? (de cliënt zelf, arts, apotheker, zorgmedewerker, zorgorganisatie), 
  • En geeft handige hulpmiddelen (bijv. informatiekaarten en filmpjes).

Meer informatie over 'Veilige principes in de medicatieketen'...

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Bijdragen?

Op de gesprekken-pagina staan allerlei gesprekken gestart door mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geschreven wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een gesprek starten

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een gesprek starten. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer.

Wil je wel een gesprek starten maar geen profiel maken? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Gesprekken die hier geschreven worden verschijnen hier, op de startpagina, de Praat mee! pagina, op thema-verzamelpagina's (bereikbaar via de startpagina) en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Begin een gesprek

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen