Gesprekken

Bijna een jaar lang filmde regisseur Marijke Schonewille met haar mobiele telefoon het wel en wee van de hoogbejaarde bewoners van verzorgingshuis de Drie Hoven in Amsterdam. In dit tehuis wonen de ‘ouden van dagen’, sommigen zijn al over de honderd jaar oud, in warm gezelschap van elkaar, en zij hebben zich verzoend met de gedachte er te zullen sterven.

Deze rustgevende zekerheid wordt begin 2018 bruut verstoord als bekend wordt dat de Drie Hoven moet sluiten. De 91-jarige Hetty, cliëntenraadslid bij de Drie Hoven, was een van de aanleidingen om met het filmen te beginnen. Zij deed tevergeefs het voorstel aan de raad van bestuur: "Laat het huis nog vijf jaar open. Zo blijft veel bewoners een nare verhuizing bespaard."  

De opnames van Marijke resulteerden in de achtdelige onlineserie Uitgewoond, online te bekijken, ook via Youtube. En vanaf zondag 14 april, 19.05 uur te zien op TV op NPO 2.

Wat roepen de opnames bij u op? 

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Bijdragen?

Op de gesprekken-pagina staan allerlei gesprekken gestart door mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geschreven wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een gesprek starten

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een gesprek starten. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer.

Wil je wel een gesprek starten maar geen profiel maken? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Gesprekken die hier geschreven worden verschijnen hier, op de startpagina, de Praat mee! pagina, op thema-verzamelpagina's (bereikbaar via de startpagina) en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Begin een gesprek

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen