Gesprekken

Kenniscentrum Veroudering deed onderzoek in de wijkzorg in Amsterdam en publiceerde hierover Wijkzorg in antropologisch perspectief. De publicatie bestaat uit vier boekjes: Holendrecht, Frederik Hendrik, West-Indisch, Nieuwendam.

In de nieuwsbrief van mei 2019 van het Kenniscentrum Veroudering vertelt onderzoeker Martijn van Oorschot over het onderzoek:

"Een van de dingen die me opviel, is dat wijkzorg heel bureaucratisch is opgezet. Laat ik dat woord letterlijk nemen, achter een bureau bedacht. Naast alle voordelen die een bureaucratie heeft, heeft het ook nadelen. Het is een briljante manier om zo efficient en kosteneffectief mogelijk te werken, bijvoorbeeld. Waar het zwakker in is, is om zich af te vragen of het ook anders kan. Een bureaucratie lijkt pas gelukkig als ze alles geautomatiseerd hebben, zeg ik weleens. Voor mij is (wijk)zorg mensenwerk. Jullie zijn mensen en de mensen waarvoor jullie het doen zijn mensen. Als je dat meer op de voorgrond plaatst, krijg je een heel andere manier van organiseren. Je let dan niet op efficiëntie of kosten, of de handeling of de 5 minutenregistratie, maar je let op andere dingen."

Lees de boekjes via de nieuwsbrief Kenniscentrum Veroudering

Reacties op de publicaties zijn welkom.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Bijdragen?

Op de gesprekken-pagina staan allerlei gesprekken gestart door mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geschreven wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een gesprek starten

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een gesprek starten. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer.

Wil je wel een gesprek starten maar geen profiel maken? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Gesprekken die hier geschreven worden verschijnen hier, op de startpagina, de Praat mee! pagina, op thema-verzamelpagina's (bereikbaar via de startpagina) en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Begin een gesprek

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen