Gesprekken

Selectie nieuwe CR-leden

Welke rol acht u wenselijk voor de bestuurder in de selectie van nieuwe CR-leden (bv. advies? veto?)

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Reacties

 • In de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) artikel 2 lid 2a staat, dat de zorgaanbieder schriftelijk regelt: het aantal leden van de cliëntenraad, de wijze van benoeming, welke personen tot lid kunnen worden benoemd en de zittingsduur van de leden.
  Op welke wijze nieuwe leden geworven worden, wordt normaliter vastgelegd in een -huishoudelijk- reglement.

  Adviezen:

  • De clientenraad benoemt leden na een kennismakingsgesprek en toetsing aan het profiel lid van de cliëntenraad of de cliëntenraad benoemd na een proefperiode van xx maanden. Sommige clientenraden kiezen ook voor een aspirant-lidmaatschap, Dan worden leden na een bepaalde proefperiode benoemd.
  • De selectie van nieuwe CR-leden is aan de clientenraad en niet aan de bestuurder. De clientenraad behartigt immers de gemeenschappelijk belangen van clienten en geeft (on)gevraagd (verzwaard) advies aan de bestuurder. 
  • De bestuurder kan adviseren over het functieprofiel (welke personen tot lid kunnen worden benoemd ), maar heeft geen advies- en/of vetorecht bij de selectie van kandidaten.
  Ik hoop hiermede uw vraag te hebben beantwoord, neem anders contact op met de LOC-vraagbaak via vraagbaak@loc.nl of bel (030) 284 32 00.
  • Dag mevrouw Broers,
   Bedankt voor uw snelle en uitvoerige reactie. Ik ga er mee aan de slag binnen onze Cliëntenraad.
   M.vr.gr.
   Jacques
Deze reactie is verwijderd

Bijdragen?

Op de gesprekken-pagina staan allerlei gesprekken gestart door mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geschreven wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een gesprek starten

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een gesprek starten. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer.

Wil je wel een gesprek starten maar geen profiel maken? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Gesprekken die hier geschreven worden verschijnen hier, op de startpagina, de Praat mee! pagina, op thema-verzamelpagina's (bereikbaar via de startpagina) en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Begin een gesprek

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen