Gesprekken

Sta samen sterk bij dementie: test de nieuwe app Inlife

Inlife is een nieuwe online methode voor mantelzorgers en mensen met dementie. De app kan eraan bijdragen om op een positieve manier:

  • met mensen verbonden te blijven;
  • mensen te betrekken bij het dagelijkse leven;
  • de dementiezorg met elkaar te regelen en beter te verdelen.

Via Inlife regel je samen de zorg voor je naasten met dementie. In een veilige, online omgeving kun je samen met betrokken familieleden, vrienden en buren de zorg makkelijk organiseren en blijf je op de hoogte van ontwikkelingen en gebeurtenissen. De mantelzorgers die aan de pilot mee hebben gewerkt waren erg enthousiast. Om de meerwaarde van Inlife verder te onderzoeken is een grote groep mantelzorgers van mensen met dementie nodig.

De Universiteit van Maastricht en Alzheimer Centrum Limburg zijn op zoek naar mensen uit heel Nederland die Inlife gratis willen testen. Doe mee met de test en ontdek de voordelen en het gemak van Inlife.

Hoe doet u mee met Inlife?

  • Iedereen die mantelzorger is voor een naaste met dementie, in Nederland woont en beschikt over een internetverbinding op pc, laptop, tablet of smartphone kan meedoen.
  • Het programma is bedoeld voor mantelzorgers van mensen met Dementie die thuis wonen, alsook voor mantelzorgers van mensen met dementie die niet meer thuis wonen.
  • Meld je aan op www.myinlife.nl en krijg gratis toegang tot de app en de website met allerlei mogelijkheden.
  • Kijk op: www.myinlife.nl Aanmelden kan via de oranje knop op de website ‘ik doe mee aan Inlife’ of door een e-mail te sturen naar mailto:info@myinlife.nl

Onderzoek naar bruikbaarheid en effectiviteit

In de testfase van Inlife wordt de bruikbaarheid en effectiviteit getest. Van de tester wordt gevraagd dat hij/zij actief gebruikmaakt van de app en onbeperkt mensen uitnodigt in zijn/haar kringen. Gedurende de testfase vragen de onderzoekers om enkele vragenlijsten in te vullen via internet. U bepaalt zelf wanneer deze lijsten worden ingevuld. Dit kost een half uur tot een uur van uw tijd. De resultaten helpen mee om de app en de dementiezorg in de toekomst nog te verbeteren.


Nieuwsgierig of kent u mensen die Inlife willen gebruiken?

Ga naar www.myinlife.nl

De Inlife-website bevindt zich momenteel in de ontwikkelfase en is nog niet vrij toegankelijk. Vul op het formulier op de website uw gegevens in. Er zal dan contact met u worden opgenomen om toegang tot Inlife te krijgen. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van Inlife. Nadere nformatie is te lezen in de Informatiebrochure Inlife.


Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Bijdragen?

Op de gesprekken-pagina staan allerlei gesprekken gestart door mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geschreven wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een gesprek starten

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een gesprek starten. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer.

Wil je wel een gesprek starten maar geen profiel maken? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Gesprekken die hier geschreven worden verschijnen hier, op de startpagina, de Praat mee! pagina, op thema-verzamelpagina's (bereikbaar via de startpagina) en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Begin een gesprek

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen
#inside_header { margin-left: auto;} .ningbar-userLinks { margin-left: 1px;}