Gesprekken

Teruggave

Dag allemaal,

Jaarlijks gaan wij 15 dagen met onze broer die in een verpleeghuis woont op vakantie.

Nu hoorde ik dat je dan een teruggave van zorgkosten/broodkosten kan krijgen.

Weten jullie of dat ook zo is?

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Met vriendelijke groet,

Annie.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Reacties

 • Beste mevrouw Broers,

  Hartelijk dank voor uw reactie.

  Het is mij helemaal duidelijk.

  Met vriendelijke groet,

  Annie Dijkstra-Leegstra

 • Beste mevrouw Dijkstra,

  Als uw broer een indicatie heeft voor de Wet langdurige zorg (Wlz) dan staat in het Wlz-kompas op de website van het Zorginstituut Nederland informatie over de voorzieningen die voor eigen rekening of voor rekening van het verpleeghuis zijn. Het verpleeghuis levert in principe alle onderdelen van het verblijf in natura. Voor sommige onderdelen kan het verpleeghuis met uw broer afspreken dat de instelling een geldbedrag geeft, bijvoorbeeld voor de broodmaaltijd en waskosten (als uw broer dit zelf verzorgt/laat verzorgen door anderen dan het verpleeghuis). Uw broer kan altijd levering in natura vragen, ook als hij eerder akkoord was gegaan met betaling van een geldbedrag. In de Wlz is niets vastgelegd over een vergoeding voor 'diensten' die niet worden afgenomen, bijvoorbeeld door vakantie. Als dit wel zo is, dan moet dit zijn vastgelegd in de zorgleveringsovereenkomst van uw broer en/of de cliëntenraad van het verpleeghuis kan hierover geadviseerd hebben (gevraagd of ongevraagd) aan het verpleeghuis. Dan moet deze afspraak terug te vinden zijn in bijvoorbeeld een informatiebrochure van het verpleeghuis.

  Ik hoop hiermede uw vraag te hebben beantwoord, anders verneem ik graag bericht.

  Vriendelijke groet,

  José Broers, adviseur LOC

  De cliëntenraad moet goedkeuring geven aan het bieden van een geldbedrag in plaats van zorg in natura en aan de hoogte van het bedrag.

  Wlz-kompas
  De Wet langdurige zorg (Wlz) regelt de zorg voor mensen die 24 uur per dag zorg in de nabijheid en/of permanent toezicht nodig hebben. In het Wlz-kom…
Deze reactie is verwijderd

Bijdragen?

Op de gesprekken-pagina staan allerlei gesprekken gestart door mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geschreven wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een gesprek starten

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een gesprek starten. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer.

Wil je wel een gesprek starten maar geen profiel maken? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Gesprekken die hier geschreven worden verschijnen hier, op de startpagina, de Praat mee! pagina, op thema-verzamelpagina's (bereikbaar via de startpagina) en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Begin een gesprek

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen