Gesprekken

Toiletbril zelf betalen ?

Onze zoon (41 jaar) is verstandelijk beperkt en heeft "zorg en verblijf", in een kleinschalige woonvoorziening, in een "eigen appartement". (de woonvoorziening is onderdeel van een Provinciale, grote instelling, met meerdere "huizen")

Wij zijn bewindvoerders en de kosten worden steeds hoger, (o.a. door waskosten, 76 euro per maand....).

Nu kregen we ook een rekening te betalen voor zijn toiletbril, die stuk was.

En we krijgen ook rekeningen voor zijn lakens en slopen.............. (omdat hij veel met zijn lijf draait, slijten zijn lakens en slopen).

Wij waren in de veronderstelling dat beddengoed en een toiletbril door de instelling moeten worden betaald,

maar................... kan iemand ons inlichten HOE het geregeld is in de wet?

Bedankt

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Reacties

 • Beste mevrouw Du Mee,

  Dank voor uw bericht. In het Wlz-kompas van het Zorginstituut Nederland staat informatie over de kosten binnen Wlz-zorg die voor rekening cliënt of rekening instelling zijn. Hierbij de link naar het Wlz-kompas: https://www.zorginstituutnederland.nl/Verzekerde+zorg/w/wlz-kompas

  (Gratis) Platgoed: bedtextiel, badtextiel en keukentextiel

  Bij verblijf in een instelling is het verstrekken van bedlinnen, handdoeken en dergelijke onderdeel van het Wlz-verblijf. Het gaat om het zogenoemde platgoed: bedtextiel, badtextiel en keukentextiel. Een Wlz-instelling mag in overleg met de cliëntenraad de bewoner de keus bieden tussen het gebruik van het (gratis) platgoed van de instelling of het gebruik van eigen platgoed.

  Roerende voorziening: wc-bril

  Een wc-bril is een zgn. 'roerende voorziening'. Het Wlz-kompas geeft hierover aan: " De Wlz-aanbieder levert alle roerende voorzieningen die noodzakelijk zijn voor de zorgverlening of die voor de verzekerde noodzakelijk zijn voor normaal gebruik van zijn woonruimte.". Als de wc-bril kapot is, zijn de kosten voor vervanging voor de Wlz-aanbieder bij zorg met verblijf.

  Ik hoop u met deze informatie van dienst te zijn geweest. Mochten er aanvullende vragen zijn, laat deze dan graag weten.

  Vriendelijke groet,

  José Broers

  adviseur

  Overige voorzieningen
  Als een verzekerde in een Wlz-instelling verblijft, komen een aantal voorzieningen die normaal voor zijn eigen rekening zijn, ten laste van de instel…
Deze reactie is verwijderd

Bijdragen?

Op de gesprekken-pagina staan allerlei gesprekken gestart door mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geschreven wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een gesprek starten

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een gesprek starten. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer.

Wil je wel een gesprek starten maar geen profiel maken? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Gesprekken die hier geschreven worden verschijnen hier, op de startpagina, de Praat mee! pagina, op thema-verzamelpagina's (bereikbaar via de startpagina) en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Begin een gesprek

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen