Gesprekken

Ik loop met mijn 88 jarige moeder tegen het volgende probleem aan: Sinds kort is er een broeder aangenomen in de thuiszorggroep waar mijn moeder onder valt. Zij wil absoluut geen man als verzorgende omdat zij door incontinentie van urine en ontlasting 2x daags gewassen wordt. Wat zijn haar rechten hierin? M.a.w. kan zij dit weigeren?

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Reacties

  • Een (thuis)zorgorganisatie kan rekening houden met de wensen van de client. Uw moeder kan aangeven dat zij niet door een mannelijke verpleger verzorgd wil worden. Dat kunnen uw moeder en thuiszorgorganisatie dan ook vastleggen. 

    Van de andere kant kan het betekenen dat de thuiszorgorganisatie op enig moment mogelijk niet in de gelegenheid is om uw moeder te verzorgen. Daarover zal dan met uw moeder het gesprek gevoerd worden.

    Vaker speelt een dergelijke kwestie. Afhankelijk van de situatie kan het soms helpen om te praten waarom deze keuze gemaakt wordt. Een mannelijke huisarts of specialist wordt vaker 'normaal' gevonden.  Probeer een verzorgende op zijn kwaliteiten te beoordelen en niet op zijn geslacht. 

Deze reactie is verwijderd

Bijdragen?

Op de gesprekken-pagina staan allerlei gesprekken gestart door mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geschreven wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een gesprek starten

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een gesprek starten. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer.

Wil je wel een gesprek starten maar geen profiel maken? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Gesprekken die hier geschreven worden verschijnen hier, op de startpagina, de Praat mee! pagina, op thema-verzamelpagina's (bereikbaar via de startpagina) en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Begin een gesprek

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen