Gesprekken

Afgelopen woensdag 12 september vond het debat over de Wmcz 2018 plaats in de Tweede Kamer. LOC schreef een het verslag van het debat. Het debat kon niet binnen de geplande tijd worden afgerond en zal in de week van 24 sepember, na de Algemene Politieke Beschouwingen, worden vervolgd.

LOC heeft geadviseerd om het huidige wetsvoorstel op een aantal punten nog aan te passen. LOC vindt het onder meer belangrijk dat:

  • Medezeggenschap lokaal georganiseerd kan worden
  • De cliëntenraad instemmingsrecht heeft bij de aanstelling van een onafhankelijk ondersteuner
  • De relatie tussen cliëntenraad en toezichthouder versterkt wordt
  • De geschillenprocedure eenvoudig is.

Wat zou volgens u de best mogelijke uitkomst zijn van dit debat? Wat vindt u belangrijk voor de versterking van de positie van cliëntenraden? Reageren kan onderaan dit bericht. 

Ook kunt u hierover contact opnemen met LOC (030 284 32 00 of loc@loc.nl).

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Bijdragen?

Op de gesprekken-pagina staan allerlei gesprekken gestart door mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geschreven wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een gesprek starten

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een gesprek starten. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer.

Wil je wel een gesprek starten maar geen profiel maken? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Gesprekken die hier geschreven worden verschijnen hier, op de startpagina, de Praat mee! pagina, op thema-verzamelpagina's (bereikbaar via de startpagina) en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Begin een gesprek

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen