Man of vrouw?

Vrouw


Even voorstellen (mijn waarden, drijfveren, achtergrond):

In de 25 jaar dat ik manager en directeur van verpleeghuizen ben geweest en daarvoor als verpleegkundige heb ik vanzelfsprekend veel te maken gehad met mensen met dementie. Nu ben ik actief bij het door dr. Anneke van der Plaats opgerichte BreinCollectief. Wij werken we met de e Brein Omgeving Methodiek™ ofwel BOM™, waarmee we in korte tijd in kaart kunnen brengen hoe de omgeving van de mens met dementie maximaal op hem of haar kan worden afgestemd. De kern is dat mensen met dementie zich niet meer kunnen aanpassen aan hun omgeving en dat daarom de omgeving zich moet aanpassen aan de mens. De BOM™ creëert een gunstige omgeving voor mensen met dementie die ervoor zorgt dat er minder onbegrepen gedrag en minder probleemgedrag is. Als je dat bereikt is, is de omgeving voor iedereen gunstig.


Specifieke kennis & expertisegebieden:

Verpleegkundige, Sociaal Gerontoloog. Deskundig in het implementeren van de Brein-Omgeving-Methodiek in organisaties. Promovendus Meerwaarde Robotica in de Zorg.


Wat ik wil halen uit het LOC-netwerk:

Belangstelling van de cliëntenraadsleden voor de Brein Omgeving Methodiek™. Uitnodigingen krijgen om voorlichting te geven over deze heilzame methodiek voor het creëren van een gunstige omgeving voor mensen met dementie thuis en in het verpleeghuis. Uiteindelijk ook ervaringen kunnen delen/uitwisselen met cliëntenraadsleden over de effecten van een gunstige omgeving.


Ik wil ook iets brengen, namelijk:

Het is belangrijk dat cliëntenraden weten welke praktische mogelijkheden er zijn om zo actief mogelijk bij de belevingswereld van mensen met dementie aan te sluiten. Die kennis is nodig om de belangen van deze cliëntengroep optimaal te kunnen behartigen. Daarom hecht ik bij het implementeren van het BOM-traject in een verpleeghuis er ook altijd aan dat de cliëntenraad bij die implementatie betrokken is. Het is helaas nog niet altijd vanzelfsprekend dat dit gebeurt, net zoals het ook nog steeds moeite kost om familieleden uit te nodigen voor de implementatiebijeenkomsten. Ook de medewerkers weten niet altijd goed hoe ze het beste met mensen met dementie moeten omgaan. Als Breincollectief kunnen we eenvoudige en heel goed werkbare oplossingen bieden.


Ben je betrokken bij een organisatie rondom zeggenschap of waarde-volle zorg?

Nee


Locatie in het land waar jouw/de activiteiten van de organisatie vooral plaatsvinden:

Op verschillenden plaatsen en bij verschillende zorgaanbieders in Nederland en België geven wij cursussen zowel in-company als via open inschrijving. En regelmatig worden wij gevraagd om te adviseren over het creëren van een gunstige omgeving. En we geven veel lezingen over de wondere wereld van de dementie, voor Alzheimercafés, lokale netwerkorganisaties en bij zorgaanbieders.


Omschrijving van de organisatie-activiteiten en wat ik doe:

Lezingen geven, lesgeven en op maat adviezen geven over de gunstige omgeving.


Hier kun je ook een profiel maken.

Of bekijk: 'Wat kan ik met een profiel?'

  Plaats een blog of vlog (verschijnt op de Blogs & vlogs en Startpagina)

  Begin een gesprek (verschijnt op de Praat mee! en de Startpagina)

  Begin een netwerk (verschijnt op de Netwerkgroepen en Praat mee! pagina)

  Plaats iets op het prikbord (verschijnt ook op de Praat mee! pagina)

Richtlijnen
Wil je meer informatie over gebruik van het platform? Kijk dan hier.

Abonneer je hier gratis op een van onze nieuwsbrieven.

En ontvang nieuws en andere berichten van dit platform in je mail.

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen