Man of vrouw?

Vrouw


Even voorstellen (mijn waarden, drijfveren, achtergrond):

Ik ben verbonden aan het LOC als coördinator van Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. Ik zet mij hier graag voor in. We willen met elkaar (alle betrokkenen in de deelnemende verpleeghuizen, VWS en LOC) de verpleeghuiszorg radicaal vernieuwen: in de directe relatie tussen bewoner, naasten en medewerkers zorgen dat de bewoner een zo'n waardevol mogelijk leven kan blijven leiden in het verpleeghuis. Voor mij komen nu een aantal aspecten in mijn loopbaan samen. Ik ben 62 jaar en ben ooit op 22-jarige leeftijd gestart als maatschappelijk werker in Verpleeghuis Mariahoeve in Den Haag. Hier had ik o.a. als taak om nieuwe bewoners thuis op te zoeken en samen met hen en hun naasten hun levensverhaal te maken. Het levensverhaal stond centraal, met de betekenis die dit had voor de zorg. In de jaren die volgden vervulde ik management-, directie-, en bestuursfuncties in de ouderenzorg en heb ik mij ingezet om de zorg te verbeteren. Ik voel mij echter ook mede-verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het systeem, met alle regels, zoals dat in de verpleeghuiszorg is ontstaan. Voor mij is Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg een prachtige kans om mijn bijdrage te leveren om cliënten, naasten en medewerkers (weer) daadwerkelijk centraal te zetten.


Specifieke kennis & expertisegebieden:

Ik heb in de afgelopen jaren kennis en ervaring opgebouwd in verschillende landelijke programma's in de zorg en sociaal werk. Mijn rol is te stimuleren dat iedereen zijn eigen bijdrage kan leveren om de verpleeghuiszorg opnieuw uit te vinden. Ik leg hiervoor graag verbindingen tussen mensen en organisaties en zorg voor een goede voortgang van dit ambitieuze veranderproces.


Wat ik wil halen uit het LOC-netwerk:

Inspiratie opdoen door ervaringen en inzichten, die worden opgedaan in de verpleeghuizen


Ik wil ook iets brengen, namelijk:

Laten zien en horen, wat ik zie gebeuren in de verpleeghuizen Zorgen voor koersvastheid en dialoog Ontdekken wat nodig is om de vernieuwing tot stand te brengen. En mogelijk maken dat we dit - met elkaar - ook echt realiseren.


Wat ik nog wil delen met het LOC-netwerk:

Voortdurend en als vanzelfsprekend in het verpleeghuis de bewoner centraal stellen, vraagt inzet en vraagt verandering. Voor alle betrokkenen in het verpleeghuis en bij alle betrokken externe partijen, zoals het Ministerie van VWS en toezichthoudende organisaties in de zorg. In een gezamenlijke ontdekkingstocht. Laat maar weten, als je hier meer over wilt weten of hierin iets kunt betekenen.


Hier kun je ook een profiel maken.

Of bekijk: 'Wat kan ik met een profiel?'

  Plaats een blog of vlog (verschijnt op de Blogs & vlogs en Startpagina)

  Begin een gesprek (verschijnt op de Praat mee! en de Startpagina)

  Begin een netwerk (verschijnt op de Netwerkgroepen en Praat mee! pagina)

  Plaats iets op het prikbord (verschijnt ook op de Praat mee! pagina)

Richtlijnen
Wil je meer informatie over gebruik van het platform? Kijk dan hier.

Abonneer je hier gratis op een van onze nieuwsbrieven.

En ontvang nieuws en andere berichten van dit platform in je mail.

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen