Man of vrouw?

Vrouw


Links naar andere profielen op internet waar mensen meer informatie kunnen vinden:

www.pienheuts.nl https://www.linkedin.com/pub/pien-heuts/6/25a/654


Even voorstellen (mijn waarden, drijfveren, achtergrond):

Ertoe bijdragen dat mensen het maximale uit zichzelf kunnen halen om het leven te leiden dat zij willen leiden. Ruimte voor eigen regie. Dat is een belangrijke drijfveer in mijn persoonlijke leven en mijn werk - die beide onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar wat mensen drijft, waarnaar ze op weg zijn. Ik observeer graag. Dat is ook de reden dat ik voor de journalistiek heb gekozen. Belangenbehartiging loopt als een rode draad door mijn journalistieke loopbaan. Aandacht vragen voor mensen die het 'minder of anders' hebben, die in een ingewikkelde situatie zitten, die niet willen (of kunnen) meedoen aan de huidige beperkte systemen. Mensen die niet gezien worden, haal ik graag uit de onzichtbaarheid. Mét mensen praten in plaats van óver mensen praten is mijn motto en de basis van mijn verhalen en artikelen. Al langere tijd ben ik als freelance journalist aan LOC verbonden. Sinds een paar jaar als hoofd- en eindredacteur van Zorg & Zeggenschap. Bij het maken van het tijdschrift samen met het LOC-netwerk, komen mijn waarden en drijfveren op een mooie, volle manier samen. Het mooie is dat er steeds weer ruimte voor beweging is. En dat is waar ik van houd. Zowel letterlijk als figuurlijk.


Specifieke kennis & expertisegebieden:

Waarde-volle zorg, zeggenschap, arbeidsmarkt, sociale wetgeving, armoede en beroepsziekten


Wat ik wil halen uit het LOC-netwerk:

Ik ben altijd op zoek naar ideeën voor interviews en verhalen. En blijf graag op de hoogte van ontwikkelingen, nieuwe initiatieven en (andere) visies en perspectieven op onderwerpen. Een netwerk is daartoe een uitgelezen plek. Het versterkt.


Ik wil ook iets brengen, namelijk:

Door bij te dragen aan discussies, gesprekken indien mogelijk en zinvol te vertalen naar artikelen én 'LOC in beweging' op deze wijze te ondersteunen, hoop ik LOC en het sociaal platform mede verder in te kleuren. Ik vind het bovendien belangrijk dat de Visie op 'Waarde-volle zorg' breed wordt uitgedragen. Waarde-volle zorg en een waarde-vol leven vormen de fundamenten van goede zorg.


Ik draag bij aan de volgende LOC-activiteiten:

Als eind- en hoofdredacteur vertaal ik de visie en activiteiten van LOC en haar netwerk van cliëntenraden en partnerorganisaties naar het kwartaalblad Zorg & Zeggenschap.


Ben je betrokken bij een organisatie rondom zeggenschap of waarde-volle zorg?

Anders


Naam van die organisatie(s):

Pien Heuts - Journalist (www.pienheuts.nl)


Locatie in het land waar jouw/de activiteiten van de organisatie vooral plaatsvinden:

Overal in het land.


Omschrijving van de organisatie-activiteiten en wat ik doe:

Als freelancer werk ik behalve voor LOC, ook voor de FNV; lever ik bijdragen aan boeken over de arbeidsmarkt (vooral voor 55-plussers); maak ik interviews en boekjes voor het Bureau Beroepsziekten; ben ik redacteur van HesaMag, het Europese blad over arbeid en gezondheid; ben ik betrokken bij uitgaven over de 'repressieve verzorgingsstaat'; schrijf ik voor OV Magazine (vakblad voor beleidsmakers in het openbaar vervoer) en heb ik tal van 'losse' klussen.


Wat ik nog wil delen met het LOC-netwerk:

Tips en ideeën over ontwikkelingen, andere vormen van organiseren en (mede)zeggenschap, bijzondere initiatieven lees ik graag op het sociaal platform.


Hier kun je ook een profiel maken.

Of bekijk: 'Wat kan ik met een profiel?'

  Plaats een blog of vlog (verschijnt op de Blogs & vlogs en Startpagina)

  Begin een gesprek (verschijnt op de Praat mee! en de Startpagina)

  Begin een netwerk (verschijnt op de Netwerkgroepen en Praat mee! pagina)

  Plaats iets op het prikbord (verschijnt ook op de Praat mee! pagina)

Richtlijnen
Wil je meer informatie over gebruik van het platform? Kijk dan hier.

Abonneer je hier gratis op een van onze nieuwsbrieven.

En ontvang nieuws en andere berichten van dit platform in je mail.

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen