Margreet Boeren plaatste een korte update:
Jun 21, 2017
Kunnen wij hulp krijgen van (iemand van) LOC inzake een adviesaanvraag? Het betreft hier een sluiting van een huis.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Reacties

 • Bedankt, we komen hier zeker nog wel op terug.

 • Beste mevrouw Boeren,
  Graag bericht ik u het volgende.
  Bij sluiting van een zorgcentrum heeft een cliëntenraad op basis van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) verschillende adviesmogelijkheden. Over het op te stellen sociaal plan heeft de cliëntenraad bijvoorbeeld zelfs een verzwaard adviesrecht.
  In het Kenniscentrum op het LOC-Sociaal-Platform (klik hier) treft u bij het thema 'Wonen, bouwen' aanvullende informatie, zoals een overzicht van adviesmomenten bij bouw en een voorbeeld sociaal plan. 
  Ondersteuning vanuit LOC-Bouwpool
  Als uw clientenraad dat wenst, kan vanuit de LOC-Bouwpool ook ondersteuning geboden worden in het traject van sluiting, opstellen sociaal plan en het opstellen van bijvoorbeeld een programma van eisen voor een nieuwbouw (als dat aan de orde zou zijn).
  Ik zou in ieder geval willen adviseren om als cliëntenraad aan het management een tijdspad te vragen en te informeren op welke momenten en over welke onderwerpen de cliëntenraad adviezen kan verwachten. Dan kunt u als cliëntenraad hierop anticiperen en de belangen van de cliënten zo goed mogelijk behartigen.
  Indien u nadere informatie wenst of een afspraak wilt maken om mogelijkheden voor ondersteuning door de LOC-Bouwpool te bespreken, dan kunt u ook contact opnemen met de LOC-vraagbaak via telefoonnummer (030) 284 32 00 of email naar vraagbaak@loc.nl
  Ik hoop met deze informatie uw vraag te hebben beantwoord.
  Succes met uw werkzaamheden.

  Vriendelijke groet,

  Jose Broers

  Adviseur

  LOC zeggenschap in zorg
  Een netwerk van mensen die betrokken zijn bij 'waarde-volle zorg', zodat mensen die zorg nodig hebben een waarde-vol leven kunnen leiden.
 • Dag Margreet,

  Dankjewel voor je vraag, dat zou heel goed mogelijk moeten zijn. Ik heb een collega gevraagd om contact met je op te nemen. Wordt vervolgd dus.

  Met hartelijke groet,

  Douwe Dronkert (beheerder platform)

Deze reactie is verwijderd
LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen