ERVARINGSDESKUNDIGHEID

Op deze pagina's vind je gesprekken, blogs en nieuws over het onderwerp 'ervaringsdeskundigheid'. En ook handige publicaties, die daarmee te maken hebben.

Andere platformleden
Deelnemers aan het platform laten via hun profiel of in gesprekken vaak weten wat ze graag uit het LOC-netwerk willen halen. Of wat ze in de aanbieding hebben. Je vindt hier een overzicht van de leden, die interesse hebben in het onderwerp 'ervaringsdeskundigheid'.

Elkaar makkelijk vinden
Heb je zelf ook een profiel, en kom je iemand tegen met wie je graag in contact zou komen, dan kun je dat ter plekke met elkaar leggen.

Overige informatie ook goed vindbaar
Op de verzamelpagina's staan doorverwijzingen (via de knop 'Meer...').  Je vindt niet altijd meteen meer informatie. De functie hiervan is dat berichten goed vindbaar blijven, ook als ze op enig moment  niet meer direct op de verzamelpagina getoond worden.

Platformleden die dit interessant vinden

Gesprekken

Blogs

Nieuws

VISIE 'WAARDE-VOLLE ZORG'

Vanuit haar visie op 'waarde-volle zorg' wil LOC dat mensen die te maken hebben met (lichamelijke of psychische) kwetsbaarheid en/of verslaving een volwaardige plaats kunnen vinden in de samenleving.

Mogelijkheden

Dat kan alleen als we de eigen mogelijkheden als basis nemen en niet dat wat iemand beperkt. De cliënt is regisseur van het eigen leven, die – al dan niet met ondersteuning – bepaalt wat er gebeurt.

De noodzaak van ervaringsdeskundheid

Voor 'waarde-volle zorg' is kennis en kunde van ervaringsdeskundigen noodzaak. Zonder het perspectief van mensen die van binnenuit weten hoe het is, is optimaal aansluiten bij wat mensen nodig hebben niet mogelijk.

In het LOC-kenniscentrum vind je meer over dit onderwerp.

Publicaties LOC

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen