Samen met jeugd en ouders. Duurzame participatie voor effectieve jeugdhulp: een handreiking voor gemeenten is inmiddels online en fysiek beschikbaar. De handreiking is samen met cliënten en cliëntenorganisaties tot stand gekomen. En gaat in op de vraag waarom duurzame cliëntenparticipatie voor cliënten én gemeenten van belang is en wat daarbij succesfactoren zijn. De handreiking bevat concrete voorbeelden vanuit de praktijk. Ook LOC droeg bij aan de inhoud van de handreiking. Zo leest u bijvoorbeeld over de notitie medezeggenschap, workshop aan gemeenten en sociale wijkteams, Adviesvangers en meer. Ook een belangrijke samenwerkingspartner van LOC, het JeugdWelzijnsBeraad, is op verschillende plekken in de handreiking terug te vinden. 

De handreiking is op de Voordejeugddag aangeboden aan Victor Everhardt, wethouder in Utrecht en tevens voorzitter van de commissie Jeugd van de VNG.

Handreiking hier beschikbaar!

Samen-met-jeugd-en-ouders.pdf

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen